al

Filantropi

Islamic Relief počeo sa podjelom higijenskih paketa korisnicima narodnih kuhinja

27.03.2020 18:46:36 / Izvor: Akta.ba

Čitav svijet suočen je sa vanrednim stanjem izazvanim korona virusom koji se širi ekstremnom brzinom širom svijeta. S obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se našla i Bosna i Hercegovina, Islamic Releif je u skladu sa svojom misijom da pruža hitnu, adekvatnu i pravovremenu pomoć krenuo sa implementacijom projekta Covid-19 Hitan odgovor.

27.03. počela je podjela paketa korisnicima Narodne kuhinje Stari Grad i tom prilikom su pripremljeni paketi za 294 porodice, odnosno 654 korisnika. Adekvatna pomoć predata je za punkt Narodne kuhinje kao i za uposlenike koji su u kontaktu sa korisnicima.

U narednim danima isti paketi biće podijeljeni i korisnicima javnih kuhinja Merhamet i Crveni križ.

Ovim projektom biće obuhvaćeno 2.750 korisnika koji će primiti higijenske pakete koji sadrže zaštitnu masku, rukavice, tečni sapun, sredstva za dezinfekciju ruku i površina i edukativni materijal sa preporukama koje se tiču zaštite od korona virusa. Vrijednost projekta je 40.000 KM.

U Bosni i Hercegovini živi dio stanovništva koji sebi teško može priuštiti osnovna higijenska i dezinfekcijska sredstva koja su zbog trenutne situacije teško dostupna i jako skupa. Cilj Islamic Releifa je obezbijediti potrebna sredstva najugroženijim kategorijama u našem društvu širom države, i svi koji žele podržati ovu akciju nabavke neophodne prve pomoći u prevenciji zaraze od korona virusa mogu to učiniti na sljedeće načine:

Pozivom na humanitarni broj 17052 donirate 2 KM

Online uplatom putem naše web stranice na OVOM linku

Uplatom na račun

Ziraat Bank BH

186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo,

Jukićeva br. 75, 71000 Sarajevo

Svrha uplate: Korona virus – hitan odgovor

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi