al
Islamic Relief - Podjela higijenskih paketa

Filantropi

Islamic Relief - Podjela higijenskih paketa

02.04.2020 13:12:08 / Izvor: Akta.ba

Predstavništvo humanitarne organizacije Islamic Relief Worldwide će dana 03.04 u srijedu, uručiti neophodnu pomoć u sredstvima za higijenu za 687 korisnika Merhametovih javnih kuhinja Imaret u Sarajevu.

Podjela higijenskih paketa će se organizovati po slijedećim punktovima:

Švrakino selo  463 korisnika, 199 porodica

Luzani 146 korisnika, 41 porodica

Hrasnica 78 korisnika, 33 porodice

Iskreno se nadamo da ćete navedenu aktivnost zabilježite i medijski propratiti.

Početak distribucije je planiran u 08:00 sati ispred prostora Merhametovog punkta Švrakino selo.

 

Islamic Relief Bosna i Hercegovina je počeo sa podjelom higijenskih paketa korisnicima narodnih kuhinja KS u cilju pomoći zaštite od korona virusa

Čitav svijet suočen je sa vanrednim stanjem izazvanim korona virusom koji se širi ekstremnom brzinom širom svijeta. S obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se našla i Bosna i Hercegovina, Islamic Releif je u skladu sa svojom misijom da pruža hitnu, adekvatnu i pravovremenu pomoć krenuo sa implementacijom projekta Covid-19 Hitan odgovor.

Ovim projektom biće obuhvaćeno 2.750 korisnika koji će primiti higijenske pakete koji sadrže zaštitnu masku, rukavice, tečni sapun, sredstva za dezinfekciju ruku i površina i edukativni materijal sa preporukama koje se tiču zaštite od korona virusa. Vrijednost projekta je 40.000 KM.

U Bosni i Hercegovini živi dio stanovništva koji sebi teško može priuštiti osnovna higijenska i dezinfekcijska sredstva koja su zbog trenutne situacije teško dostupna i jako skupa. Cilj Islamic Releifa je obezbijediti potrebna sredstva najugroženijim kategorijama u našem društvu širom države, i svi koji žele podržati ovu akciju nabavke neophodne prve pomoći u prevenciji zaraze od korona virusa mogu to učiniti na sljedeće načine:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi