al

Filantropi

Islamic Relief ured u BiH obradovao 1417 jetima odjećom i obućom

12.02.2018 10:56:09 / Izvor: Akta.ba

U periodu od 20.01.2018 do 05.02.2018 godine Islamic Relief ured u Bosni i Hercegovini je implementirao izuzetno vrijedan i poseban projekat za naše najmlađe. Projekat je koncipiran da olakša zimske dane za 1417 djece bez jednog ili oba roditelja a  kroz kupovinu zimskih jakni, čizama i ogrijeva.

"Projektom “Winterisation 2017-2018” smo uspijeli obradovati svu dijecu koju trenutno Islamic Relief sponozoriše tj. njih 1417. Posebnost ovog projekta je i u tome što su dijeca bila u prilici samostalno izabrati odijevne predmete. Zaista je bilo izuzetno zadovoljstvo posmatrati i svijedočiti neizmjernoj sreći mališana, koji su u prisustvu svojih staratelja, obilazili police sa velikim izborom jakni i čizama i drugih odijevnih predmeta, birajući ono što se njima najviše dopada. Svako od dijece je imalo na raspolaganju iznos od 166 KM za koji su mogli kupiti odgovarajuće odjevne predmete po vlastitom izboru", ističu iz organizacije Islamic Relief.

S obzirom na to, da štićenici organizcije žive na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, omogućeno je da djeca obave kupovinu u 11 gradova: Sarajevo,Tuzla, Gračanica, Brčko, Bijeljina, Mostar, Sanski Most,  Žepče,  Vitez,  Bihać,  Bugojno i Livno.

Drugi dio ovog  projekta je distribucija bukovog briketa za 225 porodica u Kantonu Sarajevo i okolnim gradovima. Svaka od porodica je zaprimila po 1470 kg. briketa prve klase.

Vrijednost projekta je cca. 350 000 KM.

Projekat ne bi bilo moguće realizovati bez partnerskih ureda: Islamic Relief USA, Islamic Relief CANADA, Islamic Relief AUSTRALIA i Islamic Relief SUISSE.

Obradovati jetima lijepom riječju i iskazati mu pažnju predstavlja izuzetno vrijedno, Dragom Bogu ugodno dijelo. Šta reći, osim riječi zahvalnosti dragim donatorima za njihovu aktivnu brigu o djeci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi