al
Izložba vojne opreme i naoružanja hrvatskih tvrtki vojnog klastera u BiH

Odbrana i sigurnost

Izložba vojne opreme i naoružanja hrvatskih tvrtki vojnog klastera u BiH

17.12.2019 15:27:35 / Izvor: Akta.ba

Aktivnost sukladno Planu bilateralne obrambene suradnje Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom za 2019. godinu "Izložba / prezentacija vojne opreme i naoružanja hrvatskih tvrtki vojnog klastera u Bosni i Hercegovini" organizirana i realizirana je 09. i 10. prosinca 2019. godine, iz područja odgovornosti vojnog izaslanika RH u BiH, Sarajevo.

Organizatori ove aktivnosti su pored Veleposlanstva RH u Sarajevu, BiH (HVIZ), Ministarstvo obrane RH, Hrvatska gospodarska komora i agencija "Alan". Dana 09. prosinca (ponedjeljak) bila je priprema za Izložbu, a 10. prosinca (utorak) 2019. godine sama Izložba. Prezentacija i izložba naoružanja i vojne opreme (NiVO) organizirana je u Domu OS BiH, Sarajevo. Navedenim se realizirao posjet predstavnika tvrtki hrvatske obrambene industrije Sarajevu odnosno BiH tijekom kojeg se realizirala Izložba NiVO i prezentacija proizvodnih kapaciteta, mogućnosti te proizvodnog asortimana hrvatskih tvrtki predstavnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kao i predstavnicima drugih zainteresiranih agencija i tvrtkama namjenske industrije u BiH. Pored navedenog, obzirom da je hrvatsko izaslanstvo vodio pomoćnik ministra obrane RH, Roman Mikulić održan je i bilateralni sastanak s pomoćnikom ministrice za nabavu i logistiku MO BiH, Borislavom Jezeraškićem.

Tvrtke iz RH koje su sudjelovale na ovoj Izložbi su: Borovo d.d., INKOP INTERNATIONAL d.o.o., JACQUARD d.o.o., Šestan-Busch d.o.o., Čateks d.d., Hemco d.o.o., GALEB DALMATINSKA TRIKOTAŽA d.d. Omiš, Pomorski centar za elektroniku d.o.o., HS PRODUKT d.o.o. i Dok-Ing.

S vrlo ograničenim sredstvima organizirana je i provedena značajna aktivnost koja u ovakvom opsegu, sadržaju kao i polučenim rezultatima do sada nije bila upriličena u BiH. Sudeći prema odazivu i interesu medija može se zaključiti kako je aktivnost bila uspješna i dodatno doprinijela promociji Republike Hrvatske, gospodarstva, a posebno mogućnostima i kapacitetima hrvatskih tvrtki vojnog klastera.

Hrvatska obrambena industrija je i ovdje u BiH pokazala da ima dosta prostora za daljnji napredak i razvoj te kako u ovom trenutku raspolaže s respektabilnim proizvodima koji mogu biti zanimljivi potencijalnim partnerima na bosanskohercegovačkom tržištu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Odbrana i sigurnost