Jačanje alumni mreže kroz izradu web portala u App Impact kompaniji

09.04.2021 13:04:29
Jačanje alumni mreže kroz izradu web portala u App Impact kompaniji

Jačanje alumni mreže kroz izradu web portala u App Impact kompaniji: primjer Druge gimnazije u Sarajevu

Jačanje alumni mreže kroz izradu web portala u App Impact kompaniji: primjer Druge gimnazije u Sarajevu

Alumni asocijacije mogu značajno uticati na promociju jedne institucije i kreiranje mreže za saradnju i podršku bivših i sadašnjih učenika i profesora. Imajući ovo na umu, Alumni asocijacija Druge gimnazije u Sarajevu se odlučila na izgradnju web portala kako bi na jednom mjestu okupila i povezala učenike, profesore i osoblje.

App Impact d.o.o. je kompanija iz Sarajeva koja uvijek rado doprinosi radu obrazovnih institucija; nekad je to kroz dijeljenje znanja kroz edukacije, a nekad se radi i o izgradnji portala sa alatima koji sveobuhvatno podržavaju realizaciju različitih projekata. Za razvoj portala Alumni asocijacije je korišteno App Impact rješenje, Webricks CMS, uz razvoj dodatnih modula za podršku sistemu i aktivnostima ove Asocijacije.

Pored pružanja informacija o Asocijaciji i vijesti o školskim događajima i takmičenjima, ovaj portal omogućava korisnicima da pretražuju alumni bazu, pretražiti njene članove i filtriraju dostupne podatke. Bivši i sadašnji učenici i profesori Druge gimnazije se mogu registrovati, urediti svoj profil i povezati se sa svojim školskim prijateljima i kolegama.

Analizom postojećih izvora podataka koje je posjedovala Asocijacija, App Impact je prepoznao potrebu za prikupljanjem dodatnih informacija o učenicima i profesorima, te je s klijentom dogovoreno da kreirani sistem omogući aktivnosti međusobne saradnje kako bi se obezbijedili potrebni podaci za portal. To znači da, nakon što njihovi profili postanu verifikovani, svi krajnji korisnici mogu dodati više informacija o svom odjeljenju te na taj način aktivno doprinijeti izgradnji alumni mreže. Svi ovi koraci su osigurani kroz pravila vidljivosti podataka i kreiranje principa zaštite koje je App Impact tim posebno prilagodio za ovaj sistem.

App Impact vjeruje da će kreirani portal podstaći izgradnju okruženja za razmjenu novih ideja i incijativa koje će realizirati Alumni asocijacija, stvoriti prilike u kojima će bivši učenici moći ponuditi svoje vještine i znanje za različite projekte, te postati mjesto susreta svih učenika i profesora koji žele podržati rad ove mreže. 

PODIJELI:
TAGOVI: App Impact alumni mreža

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak