al
Jedan paketić za jedan osmijeh za maloljetne štićenike Zavoda Pazarić

Filantropi

Jedan paketić za jedan osmijeh za maloljetne štićenike Zavoda Pazarić

22.02.2019 13:16:11 / Izvor: Akta.ba

U okviru tradicionalne dobrotvorne akcije zaposlenika Addiko banke “Jedan paketić za jedan osmijeh”, zaposlenici banke posjetili su i JU Zavod za djecu i omladinu Pazarić, te maloljetne štićenike Zavoda obradovali poklon paketima.

Posjeta Zavodu Pazarić realizovana je kao dio akcije zaposlenika, koja se već osam godina realizuje u Addiko banci, kako bi se dodatna pažnja posvetila djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, odnosno djeci koja zimske praznike provode odvojeni od svojih porodica.

“Od decembra prošle godine do danas, u okviru akcije Jedan paketić za jedan osmijeh posjetili smo oko 300 mališana u bolnicama, domovima i ustanovama širom Bosne i Hercegovine i obradovali ih poklon paketima. Trudili smo se pakete prilagoditi trenutnim potrebama mališana, tako da smo i najmlađim štićenicima Zavoda spremili posebne pakete u kojima se nalazi odjeća, odnosno trenirke, koje će im sigurno koristiti za sportske aktivnosti koje Zavod planira u narednom vremenu”, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke i naglasio da je Banka je udvostručila novac koji su zaposlenici sakupili, kako bi omogućila da što više djece bude obradovano prazničnim poklon paketima.

Posjetom Zavodu u Pazariću uspješno je završena akcija zaposlenika Addiko banke. Prije Pazarića zaposlenici su posjetili Dječiji dom Bjelave u Sarajevu, male pacijente bolnica u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, mališane sa smetnjama  sluha i govora u Banjoj Luci, kao i socijalno ugroženu djecu iz Tešnja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi