JKP “ VISOKO“ uspješno saniralo divlje deponije komunalog otpada

30.03.2021 07:55:08

JKP “ VISOKO“ d.o.o. Visoko realizovalo je radove na sanaciji više divljih deponija raznog komunalnog otpada u MZ Buzić Mahali u naselju Seoča na lokalnom putu Jehovac

JKP “ VISOKO“ d.o.o. Visoko, odnosno Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada, te uz dobru saradnju sa Službom za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko realizovalo je radove na sanaciji više divljih deponija raznog komunalnog otpada u MZ Buzić Mahali u naselju Seoča na lokalnom putu Jehovac.

Radnici iz navedne službe u MZ Buzić Mahali prilikom saniranja divljih deponija na navedenoj lokaciji realizovali su sljedeće aktivnosti: ručno i mašinsko uklanjaje animalnog, građevinskog, krupnog i sitnog komunalnog otpada, mašinski utovar raznog komunalnog otpada i šute na kamione, te odvoz istog.

“Ono što možemo sami zaključiti iz ovih neželjenih pojava u gotovo svim naseljima našeg grada, to je da građani koji nesavjesno izvrše odlaganje različitog komunalnog otpada na bilo kojoj lokaciji, ne samo da stvaraju lošu ekološku sliku, već direktno stvaraju opasnost po zdravlje drugih naših sugrađana i naše djece.

Zato molimo sve sugrađane u svim naseljima na području grada Visoko, koji su do sada na ovakav nesavjestan način odlagali svoj komunalni i drugi otpad da to više ne rade, već da svoj komunalni otpad odlažu po propisima i na mjesta koja su predviđena za odlaganje istog", poručuju iz JKP “ VISOKO“.

JKP “VISOKO“ d.o.o. Visoko se zahvaljuje svim korisnicima na području grada Visokog na ukazanom povjerenju i saradnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija