al
Kada čujete kreditni analitičar/ka na koje poslove vas to asocira?

Finansije i konsalting

Kada čujete kreditni analitičar/ka na koje poslove vas to asocira?

11.04.2019 07:58:30 / Izvor: Akta.ba

Iza pozicije kreditnog analitičara stoji osoba koja je najveća podrška klijentima i klijenticama. To nije samo osoba koja obradi kredit klijentu/ci i sa kojom se pozdrave i nemaju kontakt do sljedećeg kredita.

Kada čujete "kreditni analitičar/ka" ili "kreditni službenik/ca", na koje poslove vas to asocira?

Ako vas to asocira samo na brojeve i obradu kreditnih zahtjeva, vjerujte da to nije stvarna situacija, nije jedino, jer druga strana ovog posla je mnogo šira. A ta druga strana je ono po čemu se prepoznaje dobar kreditni analitičar/ka.

Kreditni analitičari/ke MI-BOSPO-a postaju prijatelji sa svojim klijentima.

Oni znaju jedni drugima za tužne i sretne događaje, slave rođendane, rođenja djece, analitičari su finansijski savjetnici svojim kliijentima/cama, podrška u teškim i sretnim momentima.

MI-BOSPO kreditni analitičari/ke rade jedan od najljepših poslova, pružaju podršku onda kada treba a prisutni su uz klijente/ice da vide rezultate svog posla. Jer, kada plasirate kredit ženi koja taj iznos ulaže u razvoj svog posla, a onda nakon izvjesnog vremena budete svjedokom rasta istog, zarade koju je ona ostvarila i samim tim osnaživanja njene porodice, onda znate da se vaš trud isplatio i osjećate zadovoljstvo zbog uspjeha svoje klijentice.

"Kreditni analitičar je osoba čiji je posao da prepozna potrebu osobe koja mu/joj se obrati, da predloži najbolje rješenje, da adekvatno skenira finansijsku sliku klijenta/ice, iznese taj predmet pred kreditni odbor. Ali, tu se ne završava njegov/njen posao. Jer, mi ovdje živimo život u punom smislu te riječi. Ne gradimo odnos koji je strogo poslovan, ne posmatramo naše klijente/ice kao broj, ne živimo život pored njihovog nego živimo sa njima." poručuju iz MKF MI-Bospo.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting