al
Kako odabrati i kupiti printer

Tehno kutak

Kako odabrati i kupiti printer

05.06.2017 09:51:47 / Izvor: Akta.ba

Printeri i izbor istih jako su nezgodna tema i tu treba biti vrlo oprezan i pažljiv. Čak i kad znate koji printer želite (a ako ne znate to je imperativ), zamolili bismo Vas da odgovorite na ova pitanja:

  •     Za koju namjenu trebate printer?
  •     Je li  Vam  potreban ispis u boji?
  •     Koliko stranica mjesečno planirate ispisati?

Prije svega spominjemo da su razlike u cijeni između multifunkcionalnih uređaja/MFC (print/scan/copy) i samo printera toliko male da u izrazito rijetkim slučajevima savjetujemo kupovinu samo printera.

Jedan od rijetkih razloga za odabir samo printera je raspoloživost s jako malo prostora, npr. u automobilu ili na kasi ili Vam je važna potrošnja električne energije. Opcija kopiranja i skeniranja uvijek dobro dođe u domu ili uredu.

Važna informacija za Vas je da se proizvođači prilikom navođenja količine stranica koje možete ispisati sa pojedinom tintom ili tonerom drže standarda (o kojima bi se dalo debatirati) u kojima Vam jamče navedeni broj ispisa u slučaju da je pokrivenost papira tintom ili tonerom oko 5%. Da … dobro ste pročitali i zato dobro pazite kad ispisujete fotografije ili velike grafike da kasnije ne nastane nezadovoljstvo.

Nažalost, novi i moderniji uređaji sve brže i češće izlaze na tržište i u mnogim slučajevima se radi o nedovoljno testiranim uređajima. Vrlo lako se desi da u trenutku kada odaberete printer koji se čini nevjerojatan da bi bio istinit i njime ste oduševljeni kroz godinu ili dvije se pokaže kao teški promašaj.

U nekim slučajevima proizvođači se u potpunosti okreću ka drugačijoj tehnologiji i politici.

Vi, nažalost, ostajete sa elektroničkim otpadom, a proizvođači uopće ne mare zbog toga.

Zato, ako kupujete printer, kupite ga jer ga trebate i iskoristite ga. Kupujte onaj za koji ćete lako naći toner.Tada Vam neće biti žao zbog investicije. Uvijek je dobro uložiti nešto novca više.

Šećer na kraju!

Iz kompanije Defter Komerc su se pobrinuli da za svoje printere imate tonere na jednom mjestu i to: Canon, Epson, Hewlett Packard, Konica Minolta, Kyocera, Oki, Panasonic, Samsung i Toshiba.

Obratite im se s povjerenjem sa svim pitanjima, oni su tu za Vas!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak