al
Kako odabrati pločice za uređenje terase, vrta ili balkona?

Građevina

Kako odabrati pločice za uređenje terase, vrta ili balkona?

12.04.2019 08:29:39 / Izvor: Akta.ba

Topliji dani su pred nama, a terase i balkoni se ponovno uređuju i pripremaju za novu sezonu. Lijepo uređena terasa nezamjenjiva je u toplim ljetnim noćima za prijateljska druženja.

Jedan od bitnih elemenata za uređenje terase, vrta ili balkona svakako je odabir pločica za terasu kojima će površine biti obložene.

Neovisno o obujmu i složenosti projekta uređenja terase, odabir prave pločice za terasu relativno je jednostavan zadatak kada za partnera u uređenju odaberete Katmar d.o.o. Sarajevo.

Pločice imaju važnu ulogu u uređenju kako vanjskih prostora i kupaonica, tako i u uređivanju interijera. Vrlo su popularne pogotovo u uređivanju modernih ambijenata jer dolaze u pregršt boja i oblika i pružaju mogućnost kreativnog i unikatnog uređivanja. Pločice imaju raznovrsnu primjenu- od zidova, kamina, stropova i podova. Zbog mnogih prednosti i kvaliteta idealan su izbor za gotovo svaki dio kuće i okolice.

Osim dizajna i estetske karakteristike pločica, one moraju zadovoljavati i funkcionalne karakteristike kao što su mala količina upijanja vode, čvrstina, otpornost na klizanje i debljina.

Prilikom odabira pločica, svakako obratite pažnju i na količinu svjetlosti koju prostor dobiva u toku dana - za terasu koja je pretežno u hladu odaberite pločice svjetle boje, a za terasu češće okupanu suncem odaberite tamnije pločice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina