al
Kemis: Prihvatljiva rješenja na području upravljanja otpadom

Predstavljamo

Kemis: Prihvatljiva rješenja na području upravljanja otpadom

15.04.2014 15:48:40 / Izvor: eKapija.ba

Koncern KEMIS sa svoja dva predstavništva u BiH u vlasništvu je grupacije Gorenje iz Velenja-Slovenija. Bavi se skupljanjem, skladištenjem i zbrinjavanjem opasnog otpada u industriji, životnoj okolini i domaćinstvima, specijalnim čišćenjima u industriji,obradom medicinskog otpada (infektivni, potencijalno infektivni, oštri predmeti), proizvodnjom, inženjeringom i konzaltingom.

Djelatnost se izvodi po nacionalnim propisima, po direktivama EU, u skladu sa Baselskom konvencijom i internim standardima grupacije GORENJE. Zavisna društva su takođe osnovana u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji. KEMIS ima 25 godina iskustva u djelatnosti i razvijenu ekipu stručnjaka i konzultanata iz ove oblasti.

KEMIS u BiH je najveći izvoznik opasnog otpada iz Bosne i Hercegovine u zemlje Evropske Unije. Za skladištenje opasnog otpada do njegovog konačnog zbrinjavanja u spalionicama zapadne Europe raspolaže sa specijalnim skladišnim kapacitetima ukupne površine oko 10.000 m².

"Sa ekonomskim razvojem u BiH povećava se i obim i dinamika otpadnih opasnih materijala, koje su produkt proizvodnje ili usluga, a nalaze se u industriji, životnoj okolini i u domaćinstvima. Sa odgovornim odnosom prema takvom otpadu stvaramo temeljne uslove za održivi razvoj, koji je naša obaveza do generacija koje dolaze", ističu iz Kemis-a.

KEMIS u Bosni i Hercegovini kupcima svojih usluga i proizvoda nudi cjelovita, stručno svestrana, sigurna i troškovno prihvatljiva rješenja na području upravljanja otpadom i industrijskim čišćenjem.

KEMIS u Bosni i Hercegovini je sredinama, gdje su njegova društva, značajni nosilac razvoja, ujedno sa aktivnim odnosom do okoline doprinosi ka održivom razvoju te tako na najbolji mogući način realizira svoju društvenu odgovornost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo