KING ICT - Geo-informacijski sistemi (GIS)

07.05.2021 10:12:41
KING ICT - Geo-informacijski sistemi (GIS)

Uvid u prostorne podatke pomoću kartografskih prikaza

Uvid u prostorne podatke pomoću kartografskih prikaza

KING Geo Data Management je interaktivna platforma koja omogućava stvaranje i uređivanje prostornih podataka i kartografskih prikaza putem web i desktop alata. Platforma omogućava prezentaciju, analizu i razmjenu podataka putem Web GIS preglednika i standardnih prostornih OGC web servisa te integraciju s različitim poslovnim informacijskim sistemima. Usklađena je sa zahtjevima INSPIRE direktive i pogodna za uspostavu infrastruktura prostornih podataka.

KING Geo Data Management se bazira na posljednjim tehnologijama koje su usklađene sa zahtjevima INSPIRE direktive. Zahvaljujući fleksibilnosti rješenja podaci se mogu očitati iz vanjskih izvora poput OGC Web servisa i preuzeti u KML, SHP, CSV, XLS ili GML formatima. Modularni pristup sistemu daje mogućnost integracije s različitim poslovnim sistemima poput SAP, ESRI ili DMS konektora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak