Klasična fasada zid-zavjesa je rješenje za spoljne strane objekta

Građevina

Klasična fasada zid-zavjesa je rješenje za spoljne strane objekta

14.02.2020 09:11:54 / Izvor: Akta.ba

Suvremena arhitektonska rješenja, prije svega za reprezentativne poslovne objekte ali i šire, uz sve više staklenih površina u izradi vanjskih fasada uvjetovala su da se Elox BH ponuda kompletira čitavim spektrom aluminijskih fasada, od kontinuiranih, polustrukturalnih i strukturalnih pa do element fasada.

KLASIČNA FASADA (ZID-ZAVJESA) – nosiva aluminijumska konstrukcija se postavlja sa spoljne strane objekta, i pričvršćuje se za betonsku konstrukciju kotvama specijalno namenjenim za tu vrstu fasade. Na tako pripremljenu fasadnu konstrukciju postavljaju se stakla koja se pričvršćuju aluminijumskim profilima širine 50 – 70 mm koji mogu biti raznih oblika jasno vidljivih sa spoljne strane.

Otvarajuca krila se nalaze u istoj ravni sa ostatkom fasade, mogu se otvarati oko horizontalne i vertikalne ose i vidno su naglašena. Zid fasada može da se izrađuje pod uglovima od 90º i 135º, kao i pod promenjivim uglovima od 60º do 170º.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina