al
Knjiga.ba: Predstavlja nove naslove iz ponude

Štampa i izdavaštvo

Knjiga.ba: Predstavlja nove naslove iz ponude

24.04.2020 08:21:00 / Izvor: Akta.ba

Leftor d.o.o. Tuzla predlaže da ovo vrijeme izolacije "prekratite" sa nekom dobrom knjigom. Knjižara Knjiga.ba  u ponudi ima više od 25.000 naslova tako da može svako pronaći nešto za sebe. Ovaj put  preporučuju ...

Miljenko Jergović - Autobus za Vavilon - Knjige, slika i muzika jedne iščezle zemlje

Jergovićev stvaralački rukopis na stranicama hrvatskog Jutarnjeg lista jeste svojevrsna strast čitanja različitih umetničkih rukopisa-tekstova svojstvena samo njemu na prostorima bivših jugoslovenskih kultura. I po tome je svojevrsni novi vinaverovski duh-projekat, jer Jergovićevo pisanje o različitim tipovima umjetnosti podsjeća na Vinaverovo čudesno Beogradsko ogledalo. Dakle, Jergović je novi južnoslovenski vinaverovski duh, čiji esejistički rukopis ima onu živost i dinamiku koja se na ovim prostorima ne može, niti smije zanemariti...Autobus za Vavilon je zasigurno najuzbudljivija slika onog najvrednijeg stvaranog u proteklih nekoliko godina.

Erlend Lu - Naivan. Super.

Mučen nemogućnošću da pronađe smisao u svom životu, dvadesetpetogodišnji narator prividno jednostavnog romana napušta fakultet i odlazi u Njujork, kod svog brata.

Opsjednut potrebom da prokljuvi tajnu života, on pravi brojne spiskove. Postaje opsjednut protokom vremena i njegovim tajanstvenim značajem. Dopisuje se sa svojim prijateljem, meteorologom. Neprekidno udara lopticom o zid. Postaje prijatelj sa jednim dječakom iz komšiluka. On čezne da pronikne u samu srž života i da nađe najbolju formulu življenja.Ovaj duhovit, intiman, enigmatičan i često dubok roman Erlenda Lua je, istovremeno, genijalno naivan.

Tanja Bakić - priredila - Voodoo Child - Priča o Džimiju Hendriksu

O čemu tačno i zašto pisati još jednu knjigu o Džimiju Hendriksu? Uglavnom svi mislimo da poznajemo njegov život, ali kao i svaki put kada počnete da gledate ili čitate nešto o njemu, ova knjiga će vas toliko zainteresovati sa većinom detalja o njegovim prvobitnim inspiracijama, anegdotama koje niste znali.

 

Za još više zanimljivih naslova posjetite  knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Štampa i izdavaštvo