al
Knjiga.ba: Predstavlja priče koje bi i vama mogle biti zanimljive

Obrazovanje

Knjiga.ba: Predstavlja priče koje bi i vama mogle biti zanimljive

12.11.2019 16:09:48 / Izvor: Akta.ba

Jorge Bucay - Klasične priče da se bolje spoznaš

Malo je autora koji poznaju terapeutsku moć priča i njihovu sposobnost da nas vode samospoznaji poput Jorgea Bucaya. Još od pamtivijeka u pričama se susrećemo s najdubljim mislima i osjećajima ljudskog roda, ali i s vrijednostima i spoznajama na kojima počiva društvo u kojem živimo. Tim dragocjenije su one koje nam se obraćaju iz davnine.

Od Odisejevih pustolovina, preko Ružnog pačića, Crvenkapice i Trnoružice, pa sve do Pinocchija i Male sirene, u Klasičnim pričama poznati argentinski psihoterapeut prepričat će nam petnaest svima znanih pripovijesti i pomoći nam da bolje razumijemo ono što i dan-danas pokreće naše djelovanje, baš kao i ono što nas koči na našem putu prema sretnijem životu.

Jezikom modernim i punim čarolije, na tragu nezaboravnog bestsellera Ispričat ću ti priču, Jorge Bucay podario nam je jedinstvena nova tumačenja klasičnih priča pretvarajući ovu knjigu u mjesto susreta najljepših bajki našega djetinjstva i mudrosti autora koji nas ne prestaje oduševljavati.

Hauard Lavkraft - Nekronomikon - Najbolje horor priče

Zbirka 20 najreprezentativnijih priča svjetskog majstora strave. Poznavalac Lavkraftovog djela, Dejan Ognjanović je odabrao priče, napisao uvod, pogovor i sav propratni materijal, preveo nekoliko priča i dodatno redigovao postojeće prijevode. Jedna od značajnih stvari su i kratki uvodi koji prate svaku priču i govore o njenom nastanku, izvorima, objašnjavaju njen značaj za Lavkraftov opus i kakav su uticaj kasnije imale, te da li su doživjele stripovske ili filmske adaptacije.

Muamer Spahić - uredio - 1001 noć (Izbor)

Hiljadu i jedna noć u izboru i prijevodu sa arapskog izvornika od reisu l-uleme Fehima ef. Spahe (1877-1942)

Široke su kapije na koje slušatelji i čitatelji Hiljadu i jedne noći stupaju u prvu, pa potom drugu, treću... priču, zatim u prave okeane priča.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje