Kompanija "Alma Ras" podržala eko projekat PD "Smolin"

05.10.2021 13:02:24
Kompanija 'Alma Ras' podržala eko projekat PD 'Smolin'

Ja ti pružim mir i tišinu ti meni čistu okolinu!

Na raspisani konkurs kompanije "Alma Ras" za eko projekat ,sredinom aprila ove godine  bilo je više od  30  prijava.

Jedan od njih koji podržala i finansirala kompanija "Alma Ras" je projekat  koji su osmislili članovi PD "Smolin" .Uređenje puta, gradnja i postavljanje sjenica sa motivacionim porukama na izletištu Memagić stijena se našao među pet najboljih odabranih od strane petočlanog tima  koji je formirala kompanija "Alma Ras" za odabir projekata ,kazala je za naš portal Mervana Muhović PR komapanije "Alma Ras".

Prema riječima Semira Degirmendžića direktora računovodstva i finansija ,  "Alma Ras" kao društveno odgovorna kompanija koja je do sada podržavala kulturne i sportske projekte ,odlučila je podržati i projekte iz ekologije koji mogu biti od koristi široj društevnoj zajednici.

-Ja ti pružim mir i tišinu ti  meni čistu okolinu!, je samo jedna od motivacionih poruka koje smo željeli poslati.Nadamo se da će svi posjetioci izletišta Memagić stijena uspjeti sačuvati sve ovo što je osmišljeno  kroz ovaj projekat koji smo mi finansirali a članovi PD „Smolin“ realizovali.Sretan sam i zahvalan što su i drugi članovi žirija koji nisu iz Olova prepoznali značaj ovog projekta.

Planinarsko društvo "Smolin" je nosilac većine ekoloških ideja  kojima nastoje dati doprinos očuvanju čiste i uređene životne sredine. Emir Ećo je dugogodišnji član PD "Smolin" i jedan od ekoloških aktivista ovog društva.

- Ovom prilikom želim da se zahvalim kompaniji "Alma Ras" što je prepoznala važnost ekoloških projekta i podržala upravo naš kojim smo željeli urediti jedno od naših najposjećenijih  izletišta sa kojeg se pruža najljepši pogled na grad. Na Memagića stijenu dolaze svi koji žele odmor u nedaleko od centra grada a sada imaju uređeno mjesto i ugodniji boravak u prirodi.

Koliko se ulaže u čistoću, uređenje grada i okoline mogu se uvjeriti svi koji dođu ovdje jer Olovo je jedinstveno po svemu i ima šta da pruži svima koji ovdje ostaju ali i koji dođu.Zato je važno  da sačuvamo svoju okolinu kako bi to i budućnosti bilo tako, jedna je od najvažnijih poruka koju su uputili naši sagovornici, kojima ovo nije prvi a zasigurno ni poslednji ekološki projekat.

PODIJELI:
TAGOVI: Alma Ras eko projekat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi