al
Kompanija Bingo Tuzla sedmu godinu podržava SOS Dječija sela BiH

Filantropi

Kompanija Bingo Tuzla sedmu godinu podržava SOS Dječija sela BiH

10.04.2020 13:58:25 / Izvor: Akta.ba

Potpisivanjem ugovora o donaciji između Edina Ibrahimovića, izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo i Mirele Gruenther-Đečević, nacionalne direktorice SOS Dječijih sela BiH ozvaničen je nastavak sedmogodišnjeg prijateljstva između SOS Dječijih sela BiH i Binga. Donacija 40.000 KM je usmjerena na pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Amire, psihosocijalnu podršku fokusiranu na prevenciju akutne reakcije na stres kod djece i mladih u 28 SOS porodica, uz dodatnu donaciju zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstva za ruke i površine.

„Prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH uvijek budi posebnu toplinu u srcu, a u ovim izazovnim danima smo posebno osjetljivi na djecu i mlade koji odrastaju u SOS porodicama. Razumijući koliko je važno voditi brigu o očuvanju mentalnog zdravlja u kriznim situacijama, odlučili smo dio doniranih sredstava usmjeriti u aktivnosti psihosocijalne podrške za djecu i mlade. Bingo kao društveno odgovorna kompanija, danas još i više nastoji biti podrška kako našim uposlenicima, dobavljačima, tako i zajednici u kojoj djelujemo. Posebnu pažnju posvećujemo djeci bez roditeljskog staranja, koja su i u redovnim okolnostima najosjetiljivija kategorija“, rekao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo.

„Danas, više nego ikad, djeci treba osjećaj sigurnosti, u izvanrednim okolnostima jedan od najvećih izazova je osigurati zdravlje, a posebno mentalno zdravlje, te spriječiti aktiviranje traumatskih iskustava koje svako dijete koje je ostalo bez roditeljske brige u sebi nosi. Naša briga u doba pandemije je dodatno intenzivirana i zato nas ohrabruje činjenica da nismo sami u izazovnim okolnostima i da naši prijatelji u kompaniji Bingo istinski razumiju potrebe djece i mladih. Neizmjerno smo zahvalni za dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost Binga viziji SOS Dječijih sela BiH - da svako dijete ima porodicu i raste uz ljubav, poštovanje i sigurnost. Hvala od srca našim dragim prijateljima“ istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire i sa 32.000,00 KM donacije finansiraju se godišnji troškovi porodice. Sa dodatnih 8.000,00 KM donacije će biti pružena psihosocijalna podrška tima profesionalaca za 28 SOS porodica u Sarajevu i Gračanici. Donacija zaštitnih maskih, dezinfekcijskih sredstava za ruke i površine, te rukavica će biti usmjerena u 28 SOS porodica, 2 kuće za mlade, kao i za potrebe tima profesionalaca koji su podrška porodicama. Pored toga, Bingo u saradnji sa dobavljačima organizuje i dodatne društveno odgovorne kampanje te omogućava pozicioniranje donatorskih kućica u svojim objektima širom BiH.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi