al
Konzum BiH donirao 500 kg voća i povrća Dječijem domu Bjelave

Filantropi

Konzum BiH donirao 500 kg voća i povrća Dječijem domu Bjelave

21.09.2016 14:12:12 / Izvor: Akta.ba

U okviru akcije '"Podržimo dobra djela'" Konzum  BiH  posjetio je djecu Dječijeg doma Bjelave i uručio im dnevnu dozu  svježeg voća i povrća. Akciju su podržali i građani Sarajeva koji su svojim glasom odabrali ustanovu kojoj će biti donirano 500 kg svježih namirnica.

"Naše akcije uvijek su usmjerene na najugroženije kategorije stanovništva, a ovog puta u odabiru su nam pomogli i  građani Sarajeva. Na Trgu djece Sarajeva  pored Konzumovog  "Sarajeva u srcu" postavili smo kutiju sa tri prijedloga, a Sarajlije su svojim glasovima odabrale pobjednika. Između Gerontološkog centra, Dječijeg doma Bjelave i Studenskog naselja Bjelave, najviše glasova osvojili su su štićenici doma Bjelave. Ova donacija  sigurno će dobro doći mališanima i tinejdžerima, s početkom jeseni  da svoje tijelo napune vitaminima'' – istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzum BiH.

Na ovaj način, Konzum BiH još jednom je pokazao društveno odgovorno djelovanje prema zajednici, a uposlenici Dječijeg doma Bjelave od srca su zahvalili na donaciji koja će osigurati zdrav obrok za 100 djece koliko ih trenutno boravi u domu.

"Uvijek nas sretnim čini pomoć dobrih ljudi koji prepoznaju značaj ove institucije u radu i odgoju djece bez roditeljskog staranja. Našoj djeci želimo osigurati najbolju brigu i sigurne temelje za njihovu budućnost. Akcije poput ove svakako tome doprinose, a radost u njihovim očima je beskrajna svaki put kada ih neko posjeti i obraduje. Tako je bilo i danas" – izjavio je Saudin Đurđević, direktor Dječijeg doma Bjelave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi