Filantropi

Konzum omogućio edukacije u pet bh. vrtića

28.06.2016 15:59:39 / Izvor: Akta.ba

Povodom bajramskih praznika Konzumov lanac sreće  pokucao  je na vrata bh. vrtića te prigodnom predstavom i poklonima obradovao mališane u Tuzli, Visokom, Maglaju, Sarajevu i Zenici.

Konzum BiH omogućio je za  više  od 400 mališana edukaciju o preveniranju  nasilja s kojim se mogu suočiti, te važnosti prihvaćanja djece sa posebnim potrebama ili djece iz manjinskih skupina.  Najmlađi su istinski uživali u predstavi ''Priče iz starog vremena'' koja im je na edukativan i zabavan način približila vodeće probleme današnjice.

"Veoma je važno da je Konzumova podrška vrtićima došla u vidu odgojno obrazovnog rada. Predstava koju su djeca pogledala  odličan je spoj tradicionalne i problematike savremenog odrastanja. Akcija poput ove bi trebala biti primjer i ostalim kompanijama kako mogu doprinijeti radu odgojno obrazovnih ustanova u našoj zemlji", kazala nam je Halima Abdukić, direktorica JU ''Vrtići'' Visoko .

Ni u vtiću “Dječiji osmijeh” u Maglaju, nije nedostajalo  radosti. Nakon predstave, djeci su uručeni i prigodni pokloni koje je s velikom ljubavlju i pažnjom pripremio Konzum BiH.

"Odbrojavali smo dane  i jedva čekali ovu edukativnu predstavu, a djeca su s nestrpljenjem očekivala  paketiće. Pored ogromnog aplauza, ozarena lica djece najljepša su zahvalnica predstavnicima Konzuma", poručila je Merisa Nalić, direktorica vrtića “Dječiji osmijeh” iz Maglaja.

Predstavnici Konzum BiH bili su posebno sretni što su mališanima priredili dan za pamćenje i obradovali ih poklonima povodom bajramskih praznika.

"Dječiji osmijesi i radosna lica za nas su najljepši dar.To su istinske životne vrijednosti koje mi želimo njegovati i promovirati, a Konzumov lanac sreće doprinosi tome", istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi