al

Filantropi

Konzumov "Lanac sreće" uveselio mališane poklonima

30.12.2016 12:57:19 / Izvor: Akta.ba

Povodom vjerskih blagdana  i novogodišnjih praznika u 2016. godini uručeno više od 2500 paketića  širom BiH.

Praznici su vrijeme darivanja, druženja i podsjećanja na istinske životne vrijednosti, a Konzumovi uposlenici  pod  okriljem Lanca sreće koji se realizuje već drugu godinu za redom, posjetili su vrtiće, domove za djecu bez roditeljskog staranja  i druge ustanove kako bi do mališana donijeli prazničnu čaroliju.

"Sretni smo što smo i ove godine zahvaljujući  našem  Lancu sreće, zavirili u svaki kutak BiH i obradovali one kojima je pomoć potrebna. Bila je to humanitarna misija koju su svi naši uposlenici, ali i kupci s ljubavlju ispunili. Lanac sreće i u 2017. godini nastavlja putovati i uveseljavati sve dobre ljude u našoj zemlji koji trebaju podršku," istakla je  Irena Miličević, direktorica marketinga Konzuma BiH.

Akcija darivanja  ne samo da je usrećila mališane, već i zaposlene u Konzumovom  trgovinskom lancu koji su ovogodišnjim praznicima dali suštinu ljubavi i sreće.

"I ove kao i prošle godine pripremanje poklona mališanima za mene predstavlja nevjerovatan osjećaj zadovoljstva. Iako ne znam kome su otišli paketići koje sam ja pripremala – znam da su prispjeli na pravu adresu i učinili radosnim mališane iz BiH," poručila je Sabina Suljević, uposlenica Konzuma BiH.

Na krilima dobrih želja i inspirisan dobrotom, Lanac sreće nizao se tokom godine, a u vrijeme praznika pričinio je najviše sreće.

"Naš prvi Lanac sreće krenuo je iz Sarajeva  u decembru 2015. godine gdje smo posjetili  JU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja" na Bjelavama. Nastavili smo dolinom Neretve i usrećili štićenike Centra za djecu s posebnim potrebama "Los Rosales" iz Mostara.  Naredna adresa za ispunjenje dječijih snova bila je Tuzla, a srca su nam dodatno ugrijala djeca koja borave u Zavodu s posebnim potrebama. Produžili smo i na sjever te u Banjoj Luci pokucali na vrata dječijeg doma "Rada Vranješević" i razveselili  mališane paketićima. Ono što smo od djece dobili natrag u obliku sreće na licima i nama je bio poklon," naglasila je Amra Karahmetović, PR Konzuma BiH.

Osim u poklonima, djeca u Tuzli, Visokom, Maglaju, Sarajevu i Zenici, uživala su i u edukativnim radionicama, bajkovitim predstavama, a nezaboravna druženja priređena su i u Bijeljini, Trebinju i Palama.

Posljednje stanice Lanca sreće u ovoj godini bili su Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Lukavac i Tešanj gdje je Konzum mališane razveselio novogodišnjim paketićima. Konzumovi uposlenici i Djeda Mraz iznenadili su štićenike  Doma za nezbrinutu djecu "Selo mira Lukavac", Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama  u Tešnju te  javne ustanove "Zaštiti me" u Banjoj Luci.

"Lanac sreće je mnogo više od pakiranja poklona. To je posebna energija protkana emocijama i neobjašnjivom vezom humanosti. To je priča! Priča o bezuslovnoj razmijeni ljubavi u vrijeme praznika. Priča o snazi malenih koraka i velikih djela," poručila je Martina Jakešević, uposlenica Konzum BiH.

U  2016. godini Konzum BiH darovao je više od 2500 poklona te uručio prehrambene donacije povodom svih vjerskih praznika u BIH.

 Još jedna u nizu aktivnosti koju kompanija provodi jesu praznične kutije postavljene u odabranim Konzumovim prodavnicama u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Tuzli.  Svi dobri ljudi mogu svakodnevno kupiti ili donijeti igračke, koje će nakon završetka akcije biti uručene socijalno ugroženoj djeci iz cijele Bosne i Hercegovine.

Praznici dolaze svake godine u isto vrijeme da nas podsjete na ono važno u životu, a Konzumu kao društveno odgovornoj kompaniji iznimno je važna sreća onih koji su buduća snaga naše zemlje, ali i onih koji trebaju prijatelja u teškim trenucima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi