al
Krug podrške za prevenciju karcinoma dojke
OTVORI GALERIJU

Predstavljamo

Krug podrške za prevenciju karcinoma dojke

07.08.2020 12:53:50 / Izvor: Akta.ba

UniCredit Bank je zajedno sa kompanijom Visa i udruženjem „Think pink – Zajedno smo jedno“ pokrenula inicijativu pod nazivom „Moj krug podrške“, kako bi se podigla opća svijest o prevenciji karcinoma dojke. U cilju osnaživanja zdravlja žena i borbe protiv karcinoma dojke, želja je ukazati na važnost redovnih preventivnih pregleda. Stoga će svi korisnici UniCredit Visa kartica biti u prilici podržati inicijativu korištenjem Visa kreditnih kartica UniCredit Bank, s obzirom da za svako plaćanje navedenim karticama, UniCredit Bank i Visa izdvajaju 1KM u fond „Zajedno smo jedno“ i tako osiguravaju besplatne mamografske preglede širom Bosne i Hercegovine, uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Inicijativu su prepoznali i podržali: Europlakat, Infomedia i Klix.ba. 

Krug je, kao pojam, oduvijek predstavljao simbol savršenstva i jednakosti. Krug nema početka ni kraja, pa upravo zbog toga simbolizira i vrijeme. Vrijeme je, u inicijativi „Moj krug podrške“, od izuzetne važnosti. Shodno tome, važno je na vrijeme uvidjeti problem kako bi liječenje bilo što lakše i efikasnije. Isto tako, važno je na vrijeme pomoći onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja “Think pink – Zajedno smo jedno“ ovom prilikom je izjavila: “Živimo u trenutku kada je cijeli svijet fokusiran na pandemiju virusa COVID–19. Na žalost, ni druge bolesti nisu nestale, a pacijenti se sureću sa brojnim poteškoćama. Naša podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke i važnost prevencije ove bolesti, koja u Europi godišnje bude dijagnosticirana kod 500.000 žena od kojih 130.000 izgubi život, je veća nego ikada! Udruženje “Think pink – zajedno smo jedno” i u ovim teškim vremenima ostalo je odano svojoj misiji, a ona je zdravlje žena. Uprkos poteškoćama sa kojima se susrećemo nastavljamo sa provođenjem naših aktivnosti: besplatni mamografski pregledi žena u ruralnim dijelovima zemlje, psiho-socijalna podrška, edukacija i omogućavanje paketa prve pomoći svakoj novooperisanoj ženi u Bosni i Hercegovini. Ohrabruje nas činjenica da postoje kompanije kojima je i u vrijeme pandemije virusa COVID-19 društvena odgovornost prioritet. Zbog poteškoća sa kojima se susrećemo pri finansiranju, ovo partnerstvo nam je od izuzetnog značaja i radujemo se zajedničkim aktivnostima.”

„Svakodnevno se trudimo da kroz društveno odgovorne programe i partnerske projekte održavamo aktivan odnos sa zajednicom u kojoj poslujemo. Već dugi niz godina smo kroz globalne inicijative posebno posvećeni osnaživanju žena širom sveta, i nastojimo da im i kroz inicijativu „Moj krug podrške“ pružimo neophodnu podršku. Od svake transakcije izvršene Visa UniCredit karticama, izdvojićemo 1KM za osiguravanje besplatnih mamografskih pregleda širom Bosne i Hercegovine, u nadi da što većem broju žena omogućimo lakši pristup zdravstvenoj pomoći“, rekao je gospodin Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Predsjednici Uprava UniCredit banaka u BiH, UniCredit Bank d.d. Mostar, gospođa Amina Mahmutović i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, gospodin Gordan Pehar, naglasili su važnost podrške ovoj vrsti društveno odgovornih akcija: „Želimo biti kreatori inkluzivnijeg društva, osluškivati potrebe ranjivih kategorija društva i biti im podrška kroz naše svakodnevno poslovanje. Ponosni smo da smo u  prilici udružiti snage u ovoj važnoj misiji prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, posebno u dijelovima zemlje gdje nije dostupna ova vrsta medicinske skrbi, jer vjerujemo da bismo poslovali dobro, važno je da činimo dobro, a UniCredit će, kao i uvijek, nastojati da čini pravu stvar.“

Ukoliko i vi želite biti dio kruga možete se pridružiti na LINKU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo