al
Kružno putovanje: Turska sa Relax Tours-om

Turizam i gastro

Kružno putovanje: Turska sa Relax Tours-om

14.09.2020 09:17:28 / Izvor: Akta.ba

Termin putovanja: 11.10.-16.10.2020./ 6 dana

Avion-Autobus

CIJENA ARANŽMANA: Bez skrivenih troškova!!!

Hoteli 4*, DORUČAK i VEČERA 1.190 KM

Aranžman uključuje: 

* avionski prevoz na relaciji Sarajevo - Istanbul – Izmir 

- Istanbul - Sarajevo (Turkish airlines)

*aerodromske takse

* smještaj u hotelu u 1/2 I 1/2+1 sobama sa polupansion uslugom

* organizacija putovanja

* pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)

* svi transferi i izleti

Aranžman ne uključuje:

* PZO

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS. Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskiharanžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / 11.10/ SARAJEVO – ISTANBUL– IZMIR-KUŠADASI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul u 09:05 sati, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022. Slijetanje u Istanbul U 12:05 sati nakon čega slijedi nastavak leta za Izmir koji je predviđen u 16:00 sati (TK 2328) (sva vremena su lokalna). Slijetanje u Izmir u 17:05 sati. Nakon carinskih kontrola i preuzimanja prtljage slijedi transfer sa aerodroma te panoramski razgled Izmira. Nakon toga, planiran je transfer do hotela u Kušadasiju. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.

Večera. Noćenje u hotelu.

II DAN / 12.10. / KUŠADASI-EFES

Doručak u hotelu, nakon čega vas vodimo u antički grad Efes. Najvažniji trgovinski i kulturni centar starog mediterana, izvandredno je očuvan, a nedavno i ponovo otkriven. U njemu se nalazilo jedno od sedam svjetskih čuda, hram posvećen grčkoj boginji Artemidi, boginji lova, divljine i plodnosti. Hram je podignut oko 550 godine prije nove ere. Danas se od hrama mogu vidjeti samo ostaci temelja i mjesto na kojem se hram nekada nalazio. Ovaj grad je pravo mjesto ukoliko želite da saznate i vidite nešto više o antičkom svijetu, o Megalopolisu u kome je baš Aleksandar Veliki nazvan „Božanski“. Efes je i rodno mjesto Heraklita, osnivača savremene filozofske misli, ali i mjesto razvoja umjetnosti i nauke. Na prostoru današnjeg Efesa nalaze se ostaci tri grada iz različitih epoha. Originalna lokacija izmjenjena je kako razaranjima, tako i prirodnim katastrofama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

III DAN / 13.10./ KUŠADASI-MARMARIS

Doručak. Odjava iz hotela u Kušadasiju, nakon čega slijedi polazak autobusom u Marmaris (cca 250 km). Na putu prema Marmarisu, za vas organizujemo zanimljiv izlet na rijeku Dalijan (Dalyan). Izlet obuhvata krstarenje rijekom Dalyan sve do njenog ušća u more, odlazak u ljekovitu blatnu banju, obilazak Likijskih grobnica u stijenama i za kraj kupanje na Iztuzu plaži sa mogućnošću da uživo vidite Caretta caretta kornjače koje se tu razmnožavaju. Nastavak vožnje prema Marmarisu. Po dolasku u hotel, večera i noćenje.

IV DAN / 14.10./MARMARIS-SALDA JEZERO-PAMMUKALE

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema jezeru Salda-tzv. TURSKI MALDIVI.(cca 250 km). Kratersko jezero Salda na planini Toros je najdublje jezero u Turskoj i jedno od najčišćih jezera na svijetu. Nalazi se u blizini grada Yesilova, na nadmorskoj visini od 193 metra. Jezero Salda duboko je 184 metra, a njegova voda je veoma bogata karbonom i magnezijumom. Ovo jezero je postalo turistički centar Turske, a poznato je po fenomenu bijelog pijeska. Naime, bijeli pijesak je veoma sličan pijesku koji se vidi na fotografijama sa Marsa. Nakon posjete jezeru, slijedi vožnja prema Pamukkalama. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježno bijele terasate padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Večera. Noćenje.

V DAN / 15.10./PAMUKKALE-BURSA

Doručak. Odjava iz hotela te nastavak vožnje iz Pamukkala prema Bursi (cca 450km). Danas je dan kada će te uživati u panoramskoj vožnji od Pamukkala prema Bursi u pratnji našeg lokalnog vodiča. Dolazak u hotel. Večera, slobodno vrijeme. Noćenje.

VI DAN / 16.10.BURSA-ISTANBUL

Nekad prijestolnica Otomanskog carstva, Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka - "leđa" joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svijetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu historiju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Nakon obilaska Burse, slijedi transfer prema aerodromu te let za Sarajevo koji je planiran u 18:35 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro