al
Kvalitetni Thermoflux kamini i kotlovi

Industrija i energetika

Kvalitetni Thermoflux kamini i kotlovi

13.02.2020 13:42:43 / Izvor: Akta.ba

Thermoflux ima za cilj da razvije štedljive i ekološke kotlove i kamine za grijanje, koji zadovoljavaju najviše standarde kvalitete. Osnovni cilj je pružiti visoku udobnost pri rukovanju kotlom.

Linija kamina na pelet Interio iz ponude LUK d.o.o. oduševit će vas po pitanju kvalitete, dizajna i brzine zagrijavanja. Za sve one koji žele riješiti pitanje zagrijavanja prostora, a ujedno dobiti i veoma lijep uređaj, kamin Interio predstavlja idealan izbor. Kamin Interio posjeduje vodeni izmjenjivač i namijenjen je priključenju na sistem centralnog grijanja. Pod ove vrste kamina većina toplinske energije se prenosi na vodu u sistemu za zagrijavanje radijatora, a dio se isijava kroz staklo u prostor. Kamini su spremni za ugradnju i imaju ugrađenu cirkulacionu pumpu, ekspanzionu posudu i sigurnosni ventil. Mogućnost programiranog paljenja i gašenja, te mogućnost priključka sobnog termostata koji gasi kamin kada postigne zadanu temperaturu pružaju udobnost automatskog zagrijavanja vašeg doma kada god to poželite. Privlačan dizajn sa vratima sa skrivenom ručkom odlično se slažu sa s bočnim stranama od klasičnih ručno obrađenih keramičkih pločica. Plamen koji se vidi kroz staklo u vašem će domu stvoriti ugodnu atmosferu.

Kotao EcoLogic je kotao visoke klase u rangu najsavremenijih i najboljih kotlova na evropskom tržištu. Nastao je kao rezultat saradnje sa renomiranim institutima u Njemačkoj i Austriji. Ložište kotla je obloženo specijalnim šamotom koji pruža visoku temperaturu sagorijevanja a samim time i visoki stepen iskorištenja energenta. Kotao ima sisteme automatskog čišćenja rešetke u ložištu i crijevnih izmjenjivača čime je osigurana potpala i besprijekoran rad kotla. Čišćenje kutija za pepeo je potrebno nakon 1000 kg peleta, a kompletno čišćenje kotla jednom godišnje. Postoji mogućnost povezivanja putem interneta i upravljanja radom kotla uz pomoć vanjskog osjetnika temperature pruža korisniku visoki komfor uz minimalnu cijenu grijanja.

 

Interio kotao na pelet modernog je dizajna namijenjen je za korisnike koji nemaju dovoljno prostora za postavljanje kotla. Kotao je kompaktan i treba samo 1 m² za postavljanje, tako da se može smjestiti u najmanje prostorije. Spremnik peleta kapaciteta 50 kg, digitalna regulacija sa sedmodnevnim programatorom, gusano ložište, cirukulaciona pumpa, ekspanziona posuda i sigurnosni ventil ga čine jednostavnim za ugradnju i upotrebu. Kotlovi su toplotno izolirani te skoro da nemaju gubitke topline u prostor. Upravljačka ploča omogućuje jednostavnu regulaciju temperature, promjene opcija i prilagođavanja prema individualnim potrebama i zahtjevima korisnika. Mogućnost programiranog paljenja i gašenja te mogućnost priključka sobnog termostata pružaju potpunu ugodnost. Kotlovi Interio spajaju lijep dizajn, ekonomično zagrijavanje i udobnost koje pruža centralno grijanje.

Toplovodni kotao Pelling je automatski kotao na pelet za zagrijavanje porodičnih kuća, stambenih i manjih industrijskih objekata. Kotao je modernog dizajna i savremene konstrukcije, tehnologija sagorijevanja je na visokoj razini. Kotao je opremljen samodozirajućim sistemom, koji prema zadanom intenzitetu samostalno dozira pelet iz spremnika u ložište. Kad je kotao hladan, čišćenje se obavlja jako brzo. Potrebno je isprazniti lužaru, te ukloniti pepeo i naslage sa stijenki kotla. Kotao je opremljen automatskom regulacijom, koja dostizanjem zadane temperature automatski smanjuje snagu grijanja, te održava lagan plamen. Opadanjem temperature regulacija ponovo povećava snagu i dogrijava kotao. U slučaju priključenja sobnog termostata, možemo birati između dva načina rada: na signal sobnog termostata kotao ide u modulaciju (radi u minimalnoj snazi) ili na signal sobnog termostata kotao se gasi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika