al
LiNK – pokretač promjena za kvalitetnije stručno obrazovanje

Obrazovanje

LiNK – pokretač promjena za kvalitetnije stručno obrazovanje

25.10.2019 08:50:37 / Izvor: Akta.ba

U Sarajevu je početkom mjeseca, u organizaciji Evropske fondacije za obrazovanje održan okrugli sto na temu "Najbolji primjeri iz prakse iz projekata stručnog obrazovanja i osposobljavanja", čiji je cilj bio predstaviti uspješne priče i inicijative za stručno obrazovanje u BiH. Događaj je organizovan po principu panel diskusije, a među brojnim učesnicima je bila i  gđa.Alisa Gekić direktorica Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar,

Ovom prilikom, direktorica Udruženja LiNK, gđa. Alisa Gekić je predstavila mnogobrojna pozitivna iskustva i praksu Udruženja LiNK. LiNK aktivno djeluje na polju usklađivanja obrazovanja i tržišta rada. Na tom polju su pokrenute brojne inicijative, implementirani projekti u oblasti strukovnog obrazovanja za različite grane privrede (metal, drvo, kamen, kulinarstvo…) te ostvarena zaposlenost kod više od 60%  učesnika.

Predstavljajući sponu – poveznicu između privatnog, javnog, NVO i obrazovnog sektora, LiNK radi na kontinuiranom umrežavanju aktera kako bi se unaprijedili preduslovi za kvalitetno stručno obrazovanje te otvaranje novih radnih mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje