LINKgroup nastavlja da opravdava titulu evropskog lidera u obrazovanju

24.02.2021 09:24:43
LINKgroup nastavlja da opravdava titulu evropskog lidera u obrazovanju

U ovoj godini zajedno kreiraju značajne prekretnice koje transformišu edukaciju iz korjena

Ako se po jutru dan poznaje, onda će 2021. godina u LINKgroupu biti obilježena revolucionarnim idejama podstaknutim učešćima na značajnim svjetskim edukativnim događajima.

Samo u januaru ove godine LINKgroup je aktivno učestvovala u kreiranju europske i globalne edukativne scene tako što je bio dio preko 10 svjetskih, europskih i domaćih konferencija, panela, samita, vebinara i festivala, koji su okupili najveća i najzvučnija imena iz svijeta obrazovanja, nauke, biznisa, politike, tehnologije... Temeljnim pristupom koji je pokazao rezultate LINK nastavlja da učvršćuje svoju međunarodnu obrazovnu strategiju, aktivno je dopunjujući neizostavnim stavkama koje će vrlo brzo iskusiti svako ko je na bilo koji način uključen u obrazovni proces – ne samo u Bosni, Srbiji i regionu već u čitavom svijetu.

Obrazovna strategija koja ujedinjuje različite kompetencije neophodne za razvoj pojedinca

Da bi se kreirala strategija obrazovanja koja neće ostati samo na teorijskom zalaganju, neophodno je da joj se pristupi iz više različitih uglova, tako da mješovito obrađuje teme koje na prvi pogled i ne moraju biti povezane sa obrazovanjem, ali koje i te kako utiču na njega. Tako LINK strategija obrazovanja, pored suštinskih akademskih kompetencija, obuhvata i podjednako krucijalne digitalne i socijalno-emotivne kompetencije kako bi zaokružila čitav proces u obrazovnom razvoju pojedinca.

Zbog situacije sa virusom COVID-19, LINKgroup kontinuirano mijenja i dopunjava svoju obrazovnu strategiju, prilagođavajući je novim izazovima i implementirajući u nju nacrte do kojih dolaze njihovi interni, ali i eksterni eksperti. Na samom početku pandemije bili su jedni od rijetkih na svijetu koji su u samo jednom danu bez ikakvih gubitaka prebacili klasičnu nastavu u svim školama u okviru alijanse na online vid nastave. Njihovi učenici i nastavnici su se odlično snašli sa školovanjem od kuće preko Distance Learning platforme, jer im je ova vrsta učenja odranije dobro poznata.

U LINKgroupu, gdje se svi do jednog zalažu za promjenu obrazovanja na bolje i njegov što bolji kvalitet na globalnom nivou, učešće u ovakvim događajima, razmjenama iskustava i kreiranje novih strategija predstavljaju samo mali doprinos u transformaciji obrazovanja kojoj svakodnevno LINKgroupu teži.

Praćenje aktuelnosti u sferi obrazovanja, kreiranje i implementacija inovativnih edukativnih rješenja i razvijanje novih strategija donijeće polaznicima, učenicima i studentima najbolje od obrazovanja i obijezbijediti im uspješnu budućnost.

To je jasna vizija koju LINK prati već skoro 25 godina i koju svakim narednim korakom ostvaruje. Posebno ih raduje što ih je na ovom revolucionarnom obrazovnom putovanju iz dana u dan sve više i što je LINK edu Alliance sve brojniji, a vizija novog obrazovanja stvarnost koja se širi globalno.

Posjetite LINKgroup i pridružite se uspješnoj viziji obrazovanja

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje