al

Filantropi

Lutrija BiH dodijelila 20.000 KM za stipendiste

01.12.2016 13:18:01 / Izvor: Akta.ba

Potpisivanjem ugovora između Lutrije BiH i Udruženja "Obrazovanje gradi BIH" obezbijeđena su sredstva za stipendiranje 20 učenika i studenata u 2017. godini. Stipendije učenicima i studentima  uručio je Edhem Pašukan, direktor Lutrije BiH.

Lutrija BiH ove godine obilježava 65. godina postojanja i tim povodom je u sjedištu ove kompanije svečano uručeno 20 stipendija za studente i učenike. Projekt stipendiranja realizovan je u saradnji sa Udruženjem "Obrazovanje gradi BiH".  Dodjeli stipendija i potpisivanju ugovora prisustvovali su Jovan Divjak, izvršni direktor udruženja, te Edhem Pašukan, direktor Lutrije BiH. Stipendije se dodjeljuju za jednu nastavnu godinu, a za ove namjene Lutrija BiH je izdvojila sredstva u iznosu od 20.000 KM.

-Ovaj veoma značajan 65. jubilej obilježava uspješno poslovanje i razvoj Lutrije BiH. Smatramo da je u ovom momentu izuzetno važno ulagati u obrazovanje i zbog toga smo u saradnji sa Udruženjem Obrazovanje gradi BiH odlučili stipendirati dvadeset učenika i studenata. Na ovaj način poslali smo poruku mladima da u društvu postoje kompanije koje imaju odgovornost za njihovu budućnost. Lutrija BiH je već ranije imala saradnju sa Udruženjem Obrazovanje gradi BiH i ovo je nastavak našeg društveno-odgovornog djelovanja u oblasti obrazovanja- izjavio je Edhem Pašukan.

Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja kratko se obratio prisutnima i u ime Udruženja čestitao 65. rođendan Lutrije BiH te se zahvalio na izdvojenim novčanim sredstvima.

-Zahvaljujem se Lutriji BiH koja je prepoznala važnost ulaganja u obrazovanje mladih. Ovo je samo nastavak naše saradnje jer Lutrija BiH je i u prethodnom periodu odvajala sredstva za stipendiranje studenata i učenika putem našeg udruženja- izjavio je Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi