al

Filantropi

Lutrija BiH priredila novogodišnju zabavu za djecu s Down sindromom

24.12.2015 12:41:51 / Izvor: Akta.ba

Lutrija BiH podržava aktivnosti koje su usmjerene ka sveopćoj društvenoj inkluziji, stoga u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, u saradnji sa udruženjem Život sa Down sindromom FBiH-u, organizovana je novogodišnja zabava za najmlađe. Prekrasni mališani uživali su u dodjeli paketića, a odrasli u njihovim recitacijama, pjesmama i plesu koje su spontano izvodili i obradovali sve prisutne.

"Izuzetno nam je drago što, evo i večeras, Lutrija BiH šalje poruku koja pokazuje njihovu inkluzivnu osvještenost i društvenu odgovornosti. Nadamo se da će se saradnja sa Lutrijom BiH nastaviti i u budućnosti", kazala je Kujović Sevdija, predsjednica Udruženja.

Podrška Lutrije se ne ogleda i neće se ogledati samo da podrži Udruženje već će svojim autoritetom i svojim znanjem utjecati na zajednicu u kojoj posluje, rekli su iz Lutrije BiH.

"Izrazito smo zadovoljni da smo večeras paketićima obradovali djecu s Down sindromom, uživali smo u njihovim tačkama koje su spontano, bez pripreme, samo na poziv Djeda Mraza, izveli za nas. Neki su plesali, neki pjevali, neki glumili, neki recitovali. Pokazali su svoje mnogostruke talente, te još jednom potvrdili da svako dijete zaslužuje okruženje koje će maksimalno razviti njegove mogućnosti do punog potencijala",  potvrdili su Jasmina Jokić i Dino Salihagić, voditelji emisije TV Bingo Show.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi