Sastojci za oko 120 kroasana
Sastojci za tijesto
Za laminiranje
2.000 g margarina za kroasane (SENNA Croissantplatte ), temperature od 20°C do 23°C
Priprema
Rastopiti kvasac u vodi i sa svim ostalim sastojcima za tijesto kratko miješati dok ne dobijete hladno srednje čvrsto tijesto. Pokriveno tijesto ostaviti da odmara najmanje 30 minuta u frižideru.
Prije laminiranja tijesto izravnati (ne gnjiječiti ga ) a zatim staviti SENNA Croissantplatte i napraviti jednu trojku i jednu četvorku. Prije obrade tijesto ponovo ostaviti da odmara 30 minuta u frižideru. Završeno tijesto za kroasane urolati u traku debljine 2,5 mm i širine 40 cm. Tijesto isjeći trouglastim valjkom za sječenje i oštrim nožem na trouglove dimenzija 20cm x 11cm.
Trougao na kraćoj strani na sredini zarezati oko 2cm dubine, oblikovati kroasan i staviti na tacnu. Kada je na ¾ fermentacije premazati jajetom, ostaviti na kratko da se osuši i peći na 210°C 16 do 18 minuta.
Savjet koji vam daje Master-H
Posebno iskustvo okusa za sladokusce jesu punjeni kroasani. Sa Senna voćnim punjenjima ili sa Senna Nocciolone u svakom trenutku imate jednostavno i ukusno punjenje.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.