al

Filantropi

Medresi Osman ef. Redžović donirano 10 pametnih tabli

16.11.2018 12:54:27 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama medrese Osman ef. Redžović u Visokom održana je ceremonija primopredaje donacije 10 pametnih tabli od strane realizatora Islamic Relief BiH i donatora International Waqf Fund iz Engleske.

Nakon zaprimanja ove donacije, škola je postala jedna od najopremljenijih obrazovnih institucija u ZE-DO Kantonu a možda i šire.

U svom obraćanju mnogobrojnim zvanicama i medijima direktor škole gosp. Dženan Handžić je istakao: "Islamic Relief Worldwide i International Waqf Fund su dugo partneri medrese Osman ef. Redžović i sretni smo što danas otvaramo jedno novo poglavlje ove škole. Puštanjem u rad 10 pametnih tabli uz opremu koju smo ranije posjedovali znaći da je medresa potpuno opremljena zadnjom edukacijskom tehnologijom. Ponosni smo na to i predstoji nam da educiramo naš obrazovni kadar kao i đake i da pribavimo odgovarajuće programe koji će nam omogućiti da koristimo sve mogućnosti ovih pametnih tabli. Uz elektronski dnevnik koji je već četiri ili pet godina u upotrebi u medresi putem kojeg svi naši roditelji imaju ažurne informacije o ocjenama, izostancima i drugim informacijama vezano za 240 učenika sa 33 općine koji se školuju i žive ovdje u đačkom domu medrese, svrstava nas u škole koje prave korak naprijed kada je u pitanju tehnologija u nastavi".

Ispred organizacije International Waqf Fund UK se obratio Direktor organizacije gospodin Lofty El Sayed, istakavši da je ova donacija nastavak dobre saradnje. "Drago nam je jer smo bili tu na početku, kada je osnivanje škole bio samo san. Nadamo se da će ova donacija pametnih tabli biti od koristi školi ,prije svega djeci i da će unaprijediti način učenja i dovesti ga na svijetski nivo".

Nakon zvanične ceremonije delegacija je posjetila novoopremljene učionice i poželila sretan rad profesorima i učenicima.

Vrijednost donacije cca 35 000 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi