al
Međunarodno natjecanje Brick Award 18

Predstavljamo

Međunarodno natjecanje Brick Award 18

21.02.2017 08:12:26 / Izvor: Akta.ba

“Brick Award '18” poseban naglasak stavlja na prirodnu integraciju u okoliš, geometriju, karakter, ali i kvalitetu zgrade i osvjetljenje. Kako bi mogao konkurirati na natječaju, značajan dio projekta mora biti izveden od opeke, a završetak izvedbe projekta mora biti 2014. godina ili kasnije. Ocjenjivat će se nove, rekonstruirane i obnovljene zgrade koje su energetski efikasne i ekološki prihvatljive. Projekti moraju objasniti na koji način će se unaprijediti kvaliteta življenja te imati odgovoran i održiv pristup arhitekturi, a prilikom prijave potrebno je naznačiti za koju kategoriju objekt konkurira.

Kategorije unutar kojih možete nominirati svoje projekte:

 • Feeling at home: jednoobiteljske kuće, kuće u nizu i manji projekti grupiranih kuća građenih prema visokim standardima arhitekture koji nude komforne, zdrave i održive prostore za život
 • Living together: višeobiteljske kuće: inovativna stambena rješenja koja su u obzir uzela trendove i izazove moderne urbanizacije kao što su nedostatak prostora, društveni izazovi i novi koncepti življenja
 • Working together: komforne, estetski lijepe i funkcionalne poslovne zgrade, uredi i industrijski objekti
 • Sharing public spaces: komforne, estetski pogođene i funkcionalne javne zgrade za školovanje, kulturu i zdravstvene namjene, javni prostori i infrastrukturni projekti
 • Building outside the box: inovativni koncepti i načini korištenja opeke, korištenje novih tehnologija gradnje, posebnih vrsta opeke, unikatne opeke i posebnih ukrasa

KRITERIJI

 • Značajan dio projekta mora biti izveden od opeke (opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi)
 • Projekt mora biti nominiran unutar jedne od kategorija
 • Godina završetka izvedbe projekta mora biti 2014. godina ili kasnije
 • Projekt može obuhvaćati nove, rekonstruirane i obnovljene zgrade
 • Projekt može uključivati novu i korištenu opeku
 • Projekt mora objasniti na koji način unaprjeđuje kvalitetu življenja kroz odgovoran i održiv pristup arhitekturi
 • Uporaba Wienerberger proizvoda nije uvjet za sudjelovanje

Prijava

Prije same nominacije za međunarodno natjecanje Brick Award 18 provest će se natjecanje na regionalnoj razini Brick Award 17 SEE na kojem će stručnjaci odabrati najbolje projekte iz cijele regije (Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova).

Svi radovi pristigli do 10. travnja 2017. godine ocjenjivat će stručno vijeće koja se sastoji od renomiranih arhitekata, članova Komore za arhitekturu i prostorno planiranje Slovenije i Hrvatske komore arhitekata.

Projekti izabrani na regionalnoj razini bit će prijavljeni na međunarodno natjecanje Brick Award 18!

Natječaj je otvoren od 3. siječnja 2017. do 10. travnja 2017. godine.

Svoje projekte možete prijaviti putem Facebook aplikacije Wienerberger Hrvatska, najkasnije do 10. travnja 2017. godine preko poveznice PRIJAVA PROJEKTA.

Potrebno je priložiti najmanje 3 fotografije i opis projekta. Ako za prijavljeni projekt imate dodatnu dokumentaciju, kao što su novinski članci, nagrade, i slično molimo vas da ih također priložite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo