al
Merhamet i Islamic Relief podijelili 500 paketa pomoći migrantima u Tuzli

Filantropi

Merhamet i Islamic Relief podijelili 500 paketa pomoći migrantima u Tuzli

18.02.2020 08:16:41 / Izvor: Akta.ba

Dobrotvornog društvo Merhamet i humanitarna organizacija Islamic Relief podijelili su danas 500 paketa migrantima koji se nalaze na autobuskoj stanici u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Pomoć vrijedna oko 90.000 konvertibilnih maraka sastojala se od odjeće, obuće i sredstava za higijenu, a obezbijedio je Islamic Relief. Migrantima su podijeljeni i obroci koje je pripremio Regionalni odbor Merhameta Tuzla koji svakodnevno za imigrante u ovom gradu priprema po 500 obroka u svojoj Narodnoj kuhinji Imaret. Podjeli paketa prisustvovali su i predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac i direktor organizacije Islamic Relief za Bosnu i Hercegovinu Emir Čiča, koji su nedavno potpisali Protokol o saradnji između ove dvije organizacije.

Kenan Vrbanjac se zahvalio organizaciji Islamic Relief i njenom direktoru, najavljujući dobru saradnju. Kazao je da je Merhamet od početka migrantske krize uključen u pomaganju migrantima u Tuzli, Bihaću, Sarajevu.

"Merhamet u Tuzli svakodnevno priprema po 500 obroka za imigrante. Imamo obećanje od Vlade Tuzlanskog kantona da će pomoći Merhametu u ovim aktivnostima vezanim za imigrante i mi očekujemo tu pomoć, jer Merhamet u Tuzli troši svoje resurse i pored toga što svakodnevno hrani 2.400 socijalno ugroženih porodica", kazao je Vrbanjac. I direktor organizacije Islamic Relief Emir Čiča je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje s Merhametom.

"Islamic Relief nastoji da, u saradnji sa nevladinim organizacijama u BiH i svijetu, ukaže na problem sa migrantskim krizom u našoj zemlji. Mi ćemo poduzeti sve da ublažili tu krizu", poručio je Čiča.

Direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla Mensura Husanović pozvala je donatore da pomognu rad Merhametove Narodne kuhinje Imaret, kako bi se lakše nosili sa humanitarnom krizom i što više pomogli migrantima koji su privremeno utočište našli u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi