al

Predstavljamo

Mesnice Mujanovići: Tradicija utemeljena 1960

18.01.2020 08:08:12 / Izvor: Akta.ba

Preduzeće Mujanovići d.o.o. baštini porodičnu tradiciju proizvodnje suhog mesa još od 1960.godine. Po sadašnjoj organizaciji preduzeće posluje od 1997. godine kada i osnivaju farmu Mujanovići u Kadarićima kod Ilijaša.

Godine 2005, Mujanovići doo odlučuju da uz kreditna sredstva, svoje znanje i svoj kapital, prošire proizvodne kapacitete farme. U tu svrhu grade dvije nove hale za smještaj krupne stoke kapaciteta 300 grla i jednu staju za tov i uzgoj sitne stoke kapaciteta 500 grla.

2014 godine i pored teških uslova za rad, kako na domaćem tržištu tako i na inozemnom, rukovodstvo firme je donijelo hrabru odluku da krenu u proširenje asortimana proizvoda. Stoga su u saradnji sa njemačkom firmom DeLaval realizovali projekt uzgoja krava za mužu. Danas farma Mujanovići, pored uzgoja i tova krupne i sitne stoke, posjeduje i pogon za uzgoj i mužu kapaciteta 150 krava.

"Mujanovići d.o.o od osnivanja pa do danas, se vodi sloganom: “Zdravlje porodice je uvijek na prvom mjestu”. Zbog ovog nikad ne odustajemo od naše misije, a to je svakodnevna kontrola proizvodnje, koja je garant je zdravog i kvalitetnog proizvoda. Vođeni ovim motom i vizijom razvoja domaće privrede, uspjeli smo, uz mnogo truda, da spojimo modernu tehnologiju i tradiciju naših krajeva. Rezultat tog rada je uspješna proizvodnja kvalitetnog domaćeg mesa i mesnih prerađevina. Sve proizvode koje nudimo u našim prodajnim mjestima, možete pronaći i u našim domovima. Sama ova činjenica je dokaz kvalitete koju promovišemo i zastupamo. Zašto izabrati nas? Jer za vas proizvodimo po tradicionalnoj recepturi zdravo i kvalitetno. Kvalitet prije profita!" poručuju iz firme Mujanovići d.o.o. Vogošća.

U ponudi možete uvijek pronaći svježe meso, proizvode od mesa, svježe mlijeko i mliječne proizvode kao i domaće povrće i voće. Sve ovo je rezultat poslovne politike i standarda, koje sprovode u svakodnevnim aktivnostima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo