al
MI-Bospo nastavlja jačanje ženskog poduzetništva kroz partnerstvo sa CEB-om

Finansije i konsalting

MI-Bospo nastavlja jačanje ženskog poduzetništva kroz partnerstvo sa CEB-om

27.02.2020 08:35:27 / Izvor: Akta.ba

Razvojna banka Vijeća Evrope (Council of Europe Development Bank – CEB) je multilateralna razvojna banka poznata po isključivo socijalnom mandatu. Njena uloga ogleda se kroz jačanje socijalne integracije u Evropi na način da finansira socijalne projekte i doprinosi poboljšanju životnih uslova najugroženijih grupa stanovništva.

Koliko su značajni projekti CEB-a govori i sama procedura apliciranja. Naime, potrebno je putem Ministarstva finansija države iz koje je podnositelj zahtjeva, podnijeti zahtjev Generalnom sekretaru Vijeća Evrope u Strasbourgu, koji donosi mišljenje o prihvatljivosti za svaku podnesenu prijavu.

MI-BOSPO je proveo ovu proceduru i dobio potvrdan odgovor Generalnog sekretara Vijeća Evrope, što ih čini izuzetno ponosnim na poslovanje, priznato od strane ovog značajnog tijela. Iza ovakve odluke stoji kvalitetan rad, profesionalizam i stručnost dugogodišnjeg poslovanja MI-BOSPO-a.

Zahvaljujući ovim sredstvima, MI-BOSPO će nastaviti na svom putu jačanja ženskog poduzetništva, boljeg položaja žene u društvu, samim tim i smanjenja siromaštva. Ponosni su što na tom putu imaju čast da im partner bude Razvojna banka Vijeća Evrope.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting