al
MI-Bospo nastavlja jačanje ženskog poduzetništva kroz partnerstvo sa CEB-om

Finansije i konsalting

MI-Bospo nastavlja jačanje ženskog poduzetništva kroz partnerstvo sa CEB-om

27.02.2020 08:35:27 / Izvor: Akta.ba

Razvojna banka Vijeća Evrope (Council of Europe Development Bank – CEB) je multilateralna razvojna banka poznata po isključivo socijalnom mandatu. Njena uloga ogleda se kroz jačanje socijalne integracije u Evropi na način da finansira socijalne projekte i doprinosi poboljšanju životnih uslova najugroženijih grupa stanovništva.

Koliko su značajni projekti CEB-a govori i sama procedura apliciranja. Naime, potrebno je putem Ministarstva finansija države iz koje je podnositelj zahtjeva, podnijeti zahtjev Generalnom sekretaru Vijeća Evrope u Strasbourgu, koji donosi mišljenje o prihvatljivosti za svaku podnesenu prijavu.

MI-BOSPO je proveo ovu proceduru i dobio potvrdan odgovor Generalnog sekretara Vijeća Evrope, što ih čini izuzetno ponosnim na poslovanje, priznato od strane ovog značajnog tijela. Iza ovakve odluke stoji kvalitetan rad, profesionalizam i stručnost dugogodišnjeg poslovanja MI-BOSPO-a.

Zahvaljujući ovim sredstvima, MI-BOSPO će nastaviti na svom putu jačanja ženskog poduzetništva, boljeg položaja žene u društvu, samim tim i smanjenja siromaštva. Ponosni su što na tom putu imaju čast da im partner bude Razvojna banka Vijeća Evrope.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting