al
MI-BOSPO predstavlja OBRT, mikrokredit po povoljnim uslovima

Finansije i konsalting

MI-BOSPO predstavlja OBRT, mikrokredit po povoljnim uslovima

05.01.2021 08:29:23 / Izvor: Akta.ba

"Naša je podrška konkretna, OBRT proizvod je prilika samo za Vas" - poručuju iz MKF MI Bospo.

KREDITNI PROIZVOD OBRT namijenjen je svim registrovanim poduzetnicima, radnjama, obrtnicima, odnosno registrovanim obrtima (oblici STR, TR, OR, UR i slično).   Proizvod OBRT ima cilj da podrži poduzetnike u njihovim aktivnostima na unaprjeđenju i razvoju poslovne djelatnosti, proširenju i/ili povećanju asortimana proizvoda ili usluga, ulaganjima u stalna sredstva i/ili modernizaciju poslovanja.

Namjena je za osnovna i obrtna sredstva i tekuću likvidnost. Proizvod je namijenjen registrovanim poduzetnicima koji posluju duže od  6 mjeseci.

Iznos mikrokredita: od 1.000 KM do 10.000 KM

Rok otplate mikrokredita: do 48 mjeseci - namjene za stalna sredstva, a do 12 mjeseci za obrtna sredstva; mogućnost grejs perioda je do 9 mjeseci;

Kamatna stopa: Nominalna kamatna stopa je fiksna, godišnja, i iznosi 9%

Provizija za obradu mikrokredita: 2%

Za iznos kredita od 10.000 KM i rok otplate od 48 mjeseci, uz nominalnu kamatnu stopu od 9%, proviziju od 2%, i uz uključen trošak ovjere dokumentacije od 10,00 KM*, efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi 10,63%. Ovako iskazana EKS je reprezentativni primjer i informativnog je karaktera.

* trošak ovjere dokumentacije se odnosi samo na poslovnice u FBiH

Na primjer, zavisno od roka otplate i iznosa mikrokredita možete pogledati nekoliko primjere kako bi izgledale mjesečne rate i uslovi korištenja OBRT mikrokredita*

EKS* - efektivna kamatna stopa u koju je uključena nominalna kamatna stopa i provizija za obradu mikrokredita;

EKS ** - efektivna kamatna stopa u koju je uključena nominalna kamatna stopa, provizija za obradu mikrokredita, zatim i dodatni trošak iznosa od 10.00 KM po osnovu mogućih troškova za ovjere dokumenata koji se mogu tražiti za proces odobravanja mikrokredita.

Podaci o visini Efektivne kamatne stope (EKS) su informativnog karaktera i u trenutku podnošenja zahtjeva za mikrokredit mogu biti različiti od prikazanih. EKS se mijenja u skladu sa dodatnom dokumentacijom koja može predstavljati uslov odobrenja svakog pojedinačnog kredita. Za sve detaljnije informacije, molimo vas da se obratite kreditnom osoblju MKF MI-BOSPO.

Ukupan iznos koji korisnik plaća po mikrokreditu*** - glavnica mikrokredita + ukupan iznos kamate po mikrokreditu + iznos po osnovu provizije za obradu + iznos dodatnih troškova koji mogu nastati u procesu obrade i odobravanja kredita;

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting