MI-BOSPO predstavlja OBRT, mikrokredit po povoljnim uslovima

05.01.2021 08:29:23
MI-BOSPO predstavlja OBRT, mikrokredit po povoljnim uslovima

KREDITNI PROIZVOD OBRT namijenjen je svim registrovanim poduzetnicima, radnjama, obrtnicima, odnosno registrovanim obrtima

"Naša je podrška konkretna, OBRT proizvod je prilika samo za Vas" - poručuju iz MKF MI Bospo.

KREDITNI PROIZVOD OBRT namijenjen je svim registrovanim poduzetnicima, radnjama, obrtnicima, odnosno registrovanim obrtima (oblici STR, TR, OR, UR i slično).   Proizvod OBRT ima cilj da podrži poduzetnike u njihovim aktivnostima na unaprjeđenju i razvoju poslovne djelatnosti, proširenju i/ili povećanju asortimana proizvoda ili usluga, ulaganjima u stalna sredstva i/ili modernizaciju poslovanja.

Namjena je za osnovna i obrtna sredstva i tekuću likvidnost. Proizvod je namijenjen registrovanim poduzetnicima koji posluju duže od  6 mjeseci.

Iznos mikrokredita: od 1.000 KM do 10.000 KM

Rok otplate mikrokredita: do 48 mjeseci - namjene za stalna sredstva, a do 12 mjeseci za obrtna sredstva; mogućnost grejs perioda je do 9 mjeseci;

Kamatna stopa: Nominalna kamatna stopa je fiksna, godišnja, i iznosi 9%

Provizija za obradu mikrokredita: 2%

Za iznos kredita od 10.000 KM i rok otplate od 48 mjeseci, uz nominalnu kamatnu stopu od 9%, proviziju od 2%, i uz uključen trošak ovjere dokumentacije od 10,00 KM*, efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi 10,63%. Ovako iskazana EKS je reprezentativni primjer i informativnog je karaktera.

* trošak ovjere dokumentacije se odnosi samo na poslovnice u FBiH

Na primjer, zavisno od roka otplate i iznosa mikrokredita možete pogledati nekoliko primjere kako bi izgledale mjesečne rate i uslovi korištenja OBRT mikrokredita*

EKS* - efektivna kamatna stopa u koju je uključena nominalna kamatna stopa i provizija za obradu mikrokredita;

EKS ** - efektivna kamatna stopa u koju je uključena nominalna kamatna stopa, provizija za obradu mikrokredita, zatim i dodatni trošak iznosa od 10.00 KM po osnovu mogućih troškova za ovjere dokumenata koji se mogu tražiti za proces odobravanja mikrokredita.

Podaci o visini Efektivne kamatne stope (EKS) su informativnog karaktera i u trenutku podnošenja zahtjeva za mikrokredit mogu biti različiti od prikazanih. EKS se mijenja u skladu sa dodatnom dokumentacijom koja može predstavljati uslov odobrenja svakog pojedinačnog kredita. Za sve detaljnije informacije, molimo vas da se obratite kreditnom osoblju MKF MI-BOSPO.

Ukupan iznos koji korisnik plaća po mikrokreditu*** - glavnica mikrokredita + ukupan iznos kamate po mikrokreditu + iznos po osnovu provizije za obradu + iznos dodatnih troškova koji mogu nastati u procesu obrade i odobravanja kredita;

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting