al
MIM COOP ambulanta vrši laboratorijske analize za vaše kućne ljubimice

Poljoprivreda i hemija

MIM COOP ambulanta vrši laboratorijske analize za vaše kućne ljubimice

11.03.2021 08:32:27 / Izvor: Akta.ba

U veterinarskoj ambulanti Mim Coop Banja Luka vrši se kompletna laboratorijska dijagnostika za vaše kućne ljubimce. Od sada se vrše i laboratorijske analize sledećih parametara:

C-PROG – kvantitativno određivanje koncentracije progesterona iz uzoraka seruma ili plazme pasa. Test se koristi kao pomoć u cilju praćenja ovulacije, vremena parenja ili neuspjele trudnoće.

TSH – kvantitativno određivanje koncentracije TSH u uzorcima seruma ili plazme pasa. Test se koristi kao pomoć za detekciju tiroidnih oboljenja.

T4 – kvantitativno određivanje koncentracije T4 iz uzoraka seruma ili plazme pasa ili mačaka. Test se koristi kao pomoć prilikom dijagnostike poremećaja funkcije tiroidne žljezde.

CORTISOL – kvantitativno određivanje koncentracije kortizola iz uzoraka seruma ili plazme pasa ili mačaka. Test se koristi za dijagnostičko ili terapijsko praćenje adrenalne disfunkcije.

CPL – kvantitativno određivanje koncentracije cPL u uzorcima seruma ili plazme pasa. Test se koristi kao pomoć za detekciju pankreatitisa pasa.

FPL – kvantitativno određivanje koncentracije fPL u uzorcima seruma ili plazme mačaka. Test se koristi kao pomoć za detekciju pankreatitisa mačaka.

cCRP – kvantitativno određivanje koncentracije cCRP-a iz uzoraka pune krvi, seruma ili plazme pasa. Test se koristi za pomoć pri procjeni infekcije i inflamatornog odgovora.

Sve analize se rade na savremenim i pouzdanim aparatima. Za sve informacije i zakazivanje termina pozovite na broj telefona 051 308 400 ili posjetite web stranicu.

Zdrav, srećan ljubimac i zadovoljan vlasnik. 24 godine prijatelj Vaših ljubimaca veterinarska ambulanta MIM COOP.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija