Miris tradicije iz Vaše pećnice - Fine Food Somun

13.04.2021 08:31:10

Somuni pripremljeni u Fine Food – u, rađeni su od kvalitetnih sirovina te po tradicionalnoj recepturi.

Izazovi sa kojima se trenutno susrećemo nisu spriječili Fine Food d.o.o. da održi tradiciju serviranja vrućeg somuna na vašem stolu. Somuni pripremljeni u Fine Food – u, rađeni su od kvalitetnih sirovina te po tradicionalnoj recepturi. Industrijskom tehnikom dubokog zamrzavanja, somuni se nakon pripreme i pečenja izlažu intenzivnim, niskim temperaturama. Proizvodi tretirani ovom tehnološkom inovacijom zadržavaju svoju svježinu, teksturu i okus.  

Za savršen iftar, Fine Food somun je dovoljno podgrijati u pećnici ili mikrovalnoj.

Somun predstavlja sarajevski naziv za lepinju - okruglo pšenično pecivo, lagane strukture i mekane unutrašnjosti. Već stotinama godina je sastavni dio bosansko-hercegovačke tradicije i servira se kao neizostavan dodatak tradicionalnim jelima.

Iako se radi o veoma jednostavnoj vrsti proizvoda za čiju su pripremu potrebna samo tri osnovna sastojka, pravi somunmogu spremiti samo majstori zanata, kakvi upravo rade u Fine Food-u!

Sa početkom Ramazana posjetite Fine Food maloprodajne objekte u Vašoj blizini, i isprobajte Fine Food Somun, sočan, ukusan i praktičan za pripremu iftara! U duhu Ramazana, u Fine Food maloprodajnim objektima, svojim vjernim kupcima, prvog dana ćemo podjeliti određenu količinu somuna. 

Mislite na druge! Izbjegavajte gužvu i držite fizičku distancu! 

Fine Food je Sarajevska industrija hrane, sa slojevitim asortimanom, koji obuhvata gotove i polugotove pekarske proizvode, poslastice i gotova jela, koji se kroz vlastitu maloprodajnu i partnersku mrežu, te eksternu veleprodaju, plasiraju lokalno kao i na strana tržišta. Danas, iza uspjeha kompanije stoji blizu 200 uposlenika koji zajedničkim snagama, radeći na najfinijim proizvodima, doprinose zadovoljstvu kupaca.

PODIJELI:
TAGOVI: Fine Food Somun

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana