Modul 5D ELEMENT: Finansijska operativa

Finansije i konsalting

Modul 5D ELEMENT: Finansijska operativa

10.06.2021 07:50:32 / Izvor: Akta.ba

Modul finansijske operative zadovoljit će potrebe i najzahtjevnijih preduzetnika na polju modernog vođenja finansijskog poslovanja. Služi za evidentiranje obaveza i potraživanja preduzeća, import i usaglašavanje izvoda od banaka, te predstavlja kompletno rješenje za upravljanje finansijama u svim industrijama.

Suština ovog modula, kao što mu i sam naziv govori, jeste operativno knjigovodstvo koje nam prije svega olakšava sljedeće stavke:

  • Da znamo koja su naša potraživanja od kupaca
  • Da znamo obaveze prema dobavljačima
  • Da u svakom trenutku znamo stanje žiro računa

Mnogi automatizirani procesi unutar ovog modula pomažu našim komitentima da na brži i jednostavniji način obave procese koji bi im inače oduzeli mnogo više vremena. Navedeno, između ostalog možemo vidjeti i na primjeru automatskog importa izvoda iz banaka, a koji omogućava proces automatskog zatvaranja IOS-a (automatsko zatvaranje faktura i uplata).

Pored modula robno-materijalnog knjigovodstva, modul finansijska operativa je jedan od najčešće korištenih kod naših klijenata i dugogodišnjih komitenata. Poslovne promjene koje nastaju u drugim modulima se automatski reflektiraju na ovaj modul shodno relacijama koje su uspostavljene preko kalkulacija i šema knjiženja, što omogućava značajnu uštedu vremena.

Modul "Finansijska operativa" olakšat će mnoge Vaše procese i svakodnevni rad, a izdvojit ćemo nekoliko najvažnijih:

  • Pregled i ažuriranje izvoda otvorenih stavki (pregled očekivanih priliva od kupaca i obaveza prema dobavljačima)
  • Proces automatskog zatvaranja IOS-a (automatsko zatvaranje faktura i uplata)a
  • Automatski import izvoda iz banke
  • Automatsko knjiženje
  • Automatsko kreiranje PDV prijave (poreska evidencija/obračun poreza)
  • Mogućnost rekapitulacije kašnjenja plaćanja (kupci i dobavljači)

5D ELEMENT Finansijsku operativu svakodnevno pokreću najrespektabilnija imena BIH privrede, nudeći vrijednost više poslu koji obavljaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting