al

Filantropi

Molba za učešće u humanitarnoj akciji "Ramazan 2019"

15.05.2019 08:58:53 / Izvor: Akta.ba

Islamic Relief, međunarodna humanitarna organizacija koja je promijenila živote više od 110 miliona ljudi širom svijeta i prisutna je u više od 40 zemalja svijeta, već 25 godina u Bosni i Hercegovini nastoji ublažiti negativne socio-ekonomske uticaje.

Islamic Relief je dobrotvorna organizacija koja se jako oslanja na podršku zajednice, a kako bi mogli da pružimo hitnu pomoć u teškim situacijama onima u potrebi, bez obzira na njihovu rasnu, religijsku ili rodnu pripadnost.

Kategorije koje Islamic Relief pomaže su sljedeće:

  • Jetimi/siročad (1417 djece)
  • Samohrani roditelji
  • Stara i iznemogla lica
  • Bolesni
  • Nezaposleni

(Ukupan broj korisnika naše pomoći u BiH je veći od 100 000)

Bez Vaše podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće. U ime onih kojima je pomoć potrebna, Islamic Relief se zahvaljuje svima koji prepoznaju i osjećaju potrebu da pomažu.

Ovom prilikom želimo Vas pozvati da u skladu sa svojim mogućnostima date svoj doprinos u predstojećoj humanitarnoj akciji!

Ramazanski paketi hrane / Iftari za jetime-siročad

Kao i svake godine ramazanske mubarek dane pokušavamo olakšati našim sugrađanima sa prigodnim paketom hrane.

Naš plan distribucije hrane u Bosni i Hercegovini: 4000 paketa za najsiromašnije, korisnike javnih kuhinja, nezaposlene, jetime/siročad.

Predviđeno je da ovim paketom obezbijedimo osnovne potrebe za hranom četveročlane porodice za minimalno 15 dana. Paketi se distribuiraju na teritoriji cijele države Bosne i Hercegovine.

U toku mjeseca Ramazana Islamic Relief će organizovati iftare za naše štićenike/siročad i njihove sta-ratelje u više BiH gradova.

Islamic Relief u ovom momentu stipendira 1417 siročadi/jetima u BiH. PODRŽITE NAS!

Cijena paketa hrane je 50 KM.  Cijena iftara za jednu osobu - 10 KM

Vaša donacija u novčanom iznosu ili u vidu donacije proizvoda, direktna je pomoć za jetime/siročad, stare i iznemogle, bolesne i sve druge kategorije stanovništva koje trebaju pomoć.

Uplatu možete izvršiti na žiroračun : ZIRAAT BANK BH 186 000 107 2434 061

Sa naznakom „RAMAZANSKI PAKETI" ili „IFTAR ZA JETIME„ Dostavljanje proizvoda u ured Islamic Relief-a Adresa: Jukićeva 75, Sarajevo

Islamic Relief je otvoren za svaku vrstu saradnje i eventualne donacije možete dodijeliti u vidu koji je vama najprihvatljiviji.

Prilikom medijske promocije koju će Islamic Relief imati u predstojećem periodu vašu bi kompaniju

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi