al
Muškarci, novembar je vaš mjesec!

Ljepota i zdravlje

Muškarci, novembar je vaš mjesec!

02.11.2018 14:44:02 / Izvor: Akta.ba

Zahvaljujući globalnom pokretu koji je prije 15 godina krenuo iz Australije, brkovi i brada kao ukras na muškom licu u novembru imaju sasvim novo značenje.

Riječ MOVEMBER nastala je spajanjem dvije engleske riječi - moustache (brk) i November (novembar).

Sinonim je za akciju koja okuplja veliki broj muškaraca koji puštaju brkove i bradu u novembru kako bi podigli svijest o važnosti muškog zdravlja, s posebnim akcentom na borbu protiv raka prostate i testisa ali i ostalih malignih oboljenja koja pogađaju muškarce.

dm BiH je već drugu godinu zaredom dio Movember pokreta. Žele skrenuti pažnju na važnost borbe protiv raka prostate i testisa te na važnost preventivnih pregleda.

I dm kupci mogu biti dio ove kampanje: od 31.10. do 27.11.2018. za kupovinu proizvoda iz asortimana Men's World iznad 25 KM na poklon dobijate majicu s natpisom: Naj sam frajer u gradu, nosim brkove i bradu. Ovom majicom u dm-u žele potaknuti sve građane na razmišljanje o poruci kampanje Movember te preventivno djelovanje.

*Po kupovini se dobija jedan poklon i ponuda vrijedi od 31.10. do 27.11.2018. godine ili do isteka zaliha. Odnosi se na kupovinu svih proizvoda iz asortimana men's world izuzev muških parfema i poklon paketa proizvoda za muškarce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje