al
Načelnica Općine Visoko uručila stipendije nadarenim učenicima

Filantropi

Načelnica Općine Visoko uručila stipendije nadarenim učenicima

29.04.2019 07:33:35 / Izvor: Akta.ba

Općinska načelnica Amra Babić 26.04. je u velikoj sali Općine Visoko uručila stipendije nadarenim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja općine Visoko za 2018/2019. godinu. Naime, na raspisani javni poziv prijavilo se ukupno 184 aplikanata od kojih je 160 ukupno dobilo stipendiju, 36 osnovnih i 124 učenika srednjih škola. Kriterij za dodjelu stipendija bile su ocjene i diplome sa takmičenja.

Ovom prilikom načelnica Babić uputila je čestitke i uručila rješenja za dodijeljenu stipendiju sa porukom da trebamo promovisati dobre primjere i najljepše vrijednosti svoje općine, i ulagati u mlade, jer oni su budućnost svih nas.

 

Općina Visoko u svome programu ima praksu da prepoznaje i nagrađuje svoje učenike tokom nastavnih i sportskih takmičenja, a sve sa ciljem da promoviše pozitivne vrijednosti i da pokuša ambijent u našem društvu da okrene u pravom smijeru.

"Svima vama koji se nalazite na životnoj prekretnici kada je nastavak školovanja u pitanju, želim da napravite uspješan odabir i da slijedite svoje srce, ali i da osluškujete glas tržišta, kako bi mogli što prije pronaći zaposlenje. Uvijek budite sretni, zadovoljni, nasmiješeni, vi ste naš ponos! ", istakla je Općinska načelnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi