Načelnik Abdić u posjeti preduzeću Alatuša PJ Ateks

Predstavljamo

Načelnik Abdić u posjeti preduzeću Alatuša PJ Ateks

Radnice Ateksa su priredile srdačnu dobrodošlicu prvom čovjeku općine uz tortu i kafu i kroz opušteni razgovor ga informirale o radnim uslovima.

18.10.2019 09:09:14 / Izvor: Akta.ba

Velikokladuški načelnik Fikret Abdić boravio je u četvrtak u posjeti preduzeću Alatuša d.o.o. čije je sjedište u Maloj Kladuši, a koje proslavlja svoju drugu godišnjicu uspješnog rada i poslovanja. Naime, do posjete načelnika Abdića je došlo nakon poziva direktora i uposlenika Alatuše, tačnije PJ Ateks. Načelnik Abdić je izvršio obilazak konfekcijskog pogona koji se bavi proizvodnjom HTZ opreme, djela modne odjeće i ugostiteljskog programa, te obavio razgovore sa uposlenicima. Radnice Ateksa su priredile srdačnu dobrodošlicu prvom čovjeku općine uz tortu i kafu i kroz opušteni razgovor ga informirale o radnim uslovima.

Podsjećamo, preduzeće Alatuša je Zavisno društvo JKUP Komunalije d.o.o. Velika Kladuša. Pripadnice ljepšeg spola zauzimaju 74% radnih mjesta od ukupnog broja zaposlenih, što ga čini posebnim. Preduzeće ima za cilj učiniti ugodniji život na prostorima Općine Velika Kladuša obezbjeđujući što veći broj radnih mjesta, kako za mlade osobe tako i za osobe u poodmakloj životnoj dobi. U sklopu ovog preduzeća djeluju konfekcijski pogon Ateks, tvornica za proizvodnju metli i četaka Bosanka, poljoprivredne apoteke i trgovine mješovite robe. Svi navedeni poslovni poduhvati su učinjeni preko JKUP Komunalije kao što je i u ranijem periodu najavljivao načelnik Abdić potencirajući na razvoj naše Općine preko javnih preduzeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo