al

Filantropi

Načelnik Ejubović uručio terensko vozilo pripadnicima VD Tarčin

03.04.2020 14:08:24 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović uručio je danas ključeve vatrogasnog motornog vozila Nissan Navara komandiru Vatrogasnog društva Tarčin Horman Sifetu. Općina Hadžići je ovo vozilo opremljeno visokotlačnom pumpom i opremom za šumske požare platila 30.000 KM.

“Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ejuboviću na još jednom u nizu odličnih poteza. Ovo vozilo ćemo koristiti za brze vatrogasne intervencije, ali i poplave. Oprema se za kratko vrijeme razmontira tako da ćemo ubuduće brzo djelovati i štiti ljude i imovinu tamo gdje se ukaže potreba”, kazao je komandir VD Tarčin Sifet Horman.

Općina Hadžići je Vatrogasnom društvu Tarčin do sada nabavila vatrogasne kamione Zastava i TAM 150, terensko vozilo Lada Niva te veliki broj ostale vatrogasne opreme.

Vatrogasno društvo Tarčin osnovano je 1952. godine. Broje blizu 40 vatrogasaca. U prva tri mjeseca ove godine 27 puta su intervenisali na gašenju požara saniranju poplava te drugim tehničkim intervencijama. Dio su Službe za zaštitu od požara i poplava  Općine Hadžići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi