Načelnik općine Jablanica upriličio prijem za 44. generaciju maturanata

Predstavljamo

Načelnik općine Jablanica upriličio prijem za 44. generaciju maturanata

05.06.2020 11:24:25 / Izvor: Akta.ba

U srijedu  03.06.2019. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanca, Općinski načelnik Salem Dedić, zajedno sa šefom Odjeljenja u Službi za poslove opće uprave Šaćirom Buturovićem, primio je delegaciju od osam (po dva iz svakog odjeljenja) učenika 44. generacije maturanata, predvođenom direktoricom Srednje škole Sabinom Palić. Školovanje su završila 59 učenika iz četiri odjeljenja:  opće gimnazije, odjeljenje ekonomske struke, odjeljenje hotelsko-turističkih tehničara i odjeljenje kuhara.

Općinski načelnik je uputio čestitku svim učenicima i nastavnom osoblju škole na uspjehu i vladanju, te uputio čestitke učenici generacije Emeli Pozder i tom prilikom joj uručio novčanu nagradu.

Prisutnima se obratila i direktorica JU Srednja škola Jablanica Sabina Palić, koja je istakla ogroman doprinos i pomoć Općinskog načelnika i Općine Jablanica u kvalitetnijem funkcionisanju nastavnog procesa, te istakla kako je to jedan dug koji se na neki način treba vratiti. Direktorica se zahvalila Načelniku na toplom prijemu i izraženom optimizmu, koji je mladim ljudima itekako protreban. Na kraju svog obraćanja podsjetila je učenike kako nikada ne smiju zaboraviti svoj grad i kako se nakon studija trebaju vratiti, pronaći zaposlenje i time doprinijeti razvoju općine Jablanica. Direktorica Palić, posebno je istakla izuzetne uspjehe u učenju i vannastavnim aktivnostima, te naglasila da "i u zbornici  preovladava mišljenje da će nedostajati, jer su zaista posebni u svakom pogledu."

Učenica generacije, opća gimnazija,  Emela Pozder: "Potrudila sam se i ponosna što je ta titula pripala meni. Nosim pozitivna iskustva što se tiče školovanja u našoj školi i preporučila bi svim učenicima koji tek upisuju srednju školu da to bude opća gimnazija i srednja škola u Jablanici i da to bude njihov izbor. Neće se pokajati. Namjeravam upisati elektrotehnički fakultet u Sarajevu. Zahvaljujem se svim profesorima na ukazanom znanju i nesebičnoj podršci."

Belmin Kovačević, ekonomska škola: "Hvala svim profesorima koji su podjelili svoje znanje sa nama. Atmosfera na časovima je bila zaista opuštena. Namjeravam nastaviti školovanje na Ekonomskom fakultetu, jer sam  stekao  potrebno znanje  da nastavim sa daljnjim školovanjem i preporučio bi svim učenicima koji upisuju srednju školu da to bude u srednjoj školi u Jablanici  jer je obrazovanje ovde stvarno kvalitetno."

Kenan Begović, opća gimnazija: "Namjeravam nastaviti školovanje u Mostaru, smjer geodezija i informatika, jer mi je gimnazija u Jablanici dala dovoljno znanja da upišem ovaj fakultet. Posebno se zahvaljujem menadžmentu škole na čelu sa direktoricom Sabinom Palić i svim profesorima, a pogotovu mom mentoru Resulu Čiliću. Svim budućim generacijama osmoškolaca preporučujem Srednju školu u Jablanici, koja kroz nastavne i vannastavne aktivnosti nudi veliku količinu znanja. Prva smo generacija koja izgleda neće imati maturske večeri, ali mi se nećemo pomiriti sa tim i na bilo koji način ćemo obilježiti završetak školovanja."

Adis Karić, ugostiteljska škola: "Srednja škola mi je predstavljala veliko zadovoljstvo, pogotovu profesori na čelu sa Direktoricom. U vrijeme pandemije koronavirusa profesori su se trudili u svakom smislu i bili su dostupni za nas 24 sata. Mogu im se samo zahvaliti jer su bili uvijek tu za nas i preporučio bi  svim budućim osnovcima da upišu našu školu, jer ona ima veliki izbor raznih zanimanja. Planiram se zaposliti u Jablanici, a ako ne probaću negdje drugo."

Općinska načelnik Salem Dedić: "Danas smo u malo drugačijim okolnostima nego predhodnih godina, ali uz izuzetno zadovoljstvo što smo imali priliku da u u Sali Općinskog vijeća priredimo prijem za maturante 44 generacije Srenje škole, odnosno  predstavnike odjeljenja. Ovo je jedna od malobrojnijih generacija Kao što sam i predhodnim generacijama prenosio i na ovom prijemu sam u svoje i u ime općine Jablanica izrazio čestitke na završetku škole, zahvalio sam se Direktorici i profesorima a naravno i porodicama koje su odgojile ovako krasnu djecu. Ovo je jedna od najboljih generacija i općina je usmjerena ka pomaganju  u školovanju, u pogledu infrastrukture,  i sve ono što radimo sa višim nivoima vlasti. Preporuka je ove godine da učenici sa dobrim ocjenama nastave sa školovanjem, a posebno zadovoljstvo mi je da čestitam i zaželim svaku sreću u životu,  učenici generacije Emeli Pozder i uručim joj novčanu nagradu. Na kraju poručio sam maturantima da nikad ne zaborave svoju srednju školu, svoje profesore i direktoricu i svoju  Jablanicu kojoj uvijek treba da se vraćaju. Još jednom iskrene čestitke učenicima 44, generacije srednje škole u Jablanici."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo