al

Ekologija

Najbolji Mladi Eko Reporteri boravili u Bihaću

02.08.2018 08:38:27 / Izvor: Akta.ba

Za pobjednike ovogodišnjeg programa Mladi Eko Reporteri, učenike srednjih škola iz Goražda, Visokog, Posušja, Srebrenika, Šekovića i Tuzle, Ekopak je organizovao boravak u Bihaću, u okviru kojeg su posjetili Bihaćku pivovaru, Nacionalni park Una, te učestvovali na 46. Internacionalnoj turističkoj Una Regati.

Bihaćka pivovara je domaća društveno odgovorna kompanija koja koristi modernu tehnologiju i posluje po visokim standardima kvalitete, a sa posebnim akcentom brine o zaštiti okoliša.

Mladi Eko Reporteri su obišli odjel proizvodnje, upoznali se sa kompletnim tehnološkim procesom proizvodnje piva, sokova i flaširanja prirodne izvorske vode „Lipa“. Također su prezentovane aktivnosti Bihaćke pivovare kao društveno odgovorne kompanije usmjerene na zaštitu okoliša, a jedna od njih je svakako i udruživanje sa najvećim kompanijama u BiH s ciljem osnivanja Ekopaka.

Tokom boravka u Bihaću Mladi Eko Reporteri su također posjetili Nacionalni park Una, prirodni dragulj naše zemlje, a učestvovali su i u 46. Internacionalnoj turističkoj Una Regati.

Ekopak će i dalje nastaviti raditi na projektima usmjerenim na dizanje svijesti građana o važnosti zaštite okoliša i reciklaže ambalažnog otpada, sa posebnim fokusom na najmlađe, djecu predškolskog i školskog uzrasta. Projekat Mladi Eko Reporteri je svakako jedan od takvih projekata, koji se u saradnji sa Inkubatorom Munja uspješno relizuje već drugu godinu.

PODIJELI:

TAGOVI: ekopak mladi eko reporteri bihać ajevo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija