al
Najukusniji zalogaji su oni koje dijelite sa dragim ljudima

Turizam i gastro

Najukusniji zalogaji su oni koje dijelite sa dragim ljudima

24.03.2020 08:59:35 / Izvor: Akta.ba

Najukusniji zalogaji su oni koje dijelite sa dragim ljudima! Zato danas budite kreativni i pripremite fantastične jelo za dvoje, troje...

Perutnina je za Vas pripremila odličen recept:

Roladice s maslinama i špinatom

Masline, špinat, pancetu i omiljene začine poslažite na pileći file, zarolajte. Roladice s mirisom Mediterana možete poslužiti i kao hladno predjelo.

Vrijeme pripreme: 80 min

Zahtjevnost: lagano

Tipjela: glavna jela

Sastojci:

  • 60 dg pilećeg filea
  • 50 dg listova svježeg špinata
  • 15 dg svježe crvene paprike
  • 2 češnja bijelog luka
  • 10 dg maslina bez košpica
  • 16 šnita pancete
  • malo ulja
  • sol
  • mljeveni biber

Priprema:

Špinat očistite, operite i blanširajte u vreloj slanoj vodi. Ocijedite ga i prelijte velikom količinom ledene vode da zadrži lijepu zelenu boju. Pustite ga da se ohladi. Ohlađenog dobro ocijedite. Papriku očistite, narežite na rezance, a bijeli lk nasjeckajte.

Pileći file prerežite po dužini, po sredini, raširite ga, prekrijte prozirnom folijom i potucite.

Pospite nasjeckanim bijelim lukom, posolite i pobiberite.

Po odrescima jednakomjerno poslažite špinat, dodajte masline i papriku i oblikujte roladice.

Po 4 šnite pancete poslažite jednu uz drugu tako da se rubovi prekrivaju i na njih poslažite pripremljene roladice. Omotajte ih pancetom, poslažite u vatrostalnu posudu, dodajte 2 kašičice ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.

Pečene roladice narežite, poslažite na tople tanjire i poslužite s omiljenim prilogom.

Želite li roladice poslužiti kao hladno predjelo, narežite ih na tanke šnite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro