al
Najviše dobrih djela zabilježeno u opštini Prnjavor

Filantropi

Najviše dobrih djela zabilježeno u opštini Prnjavor

05.01.2016 13:43:21 / Izvor: Akta.ba

Godinu dana nakon početka jedne od najvećih društveno odgovornih akcija kompanije m:tel "Dobro djelo", vrijeme je da proglasimo opštinu najvećeg srca, onu čiji su građani prijavili najviše dobrih djela u toku prošle godine, a to je Opština Prnjavor. Kako je kompanija m:tel objavila na početku akcije, opština sa najviše prijavljenih dobrih djela na sajtu dobrodjelo.com biće nagrađena dječijim igralištem.

U toku godine, Prnjavorčani su sakupljali pomoć za dječaka iz Stanara koji je obolio od leukemije, učenici Osnovne škole „Branko Ćopić“ su organizovali akciju prikupljanja sredstava za opštinski Crveni krst, a pomagali su i ugroženim porodicama, pozivali humanitarne brojeve i darovali krv. Sada su zahvaljujući svim dobrim djelima koje su učinili prošle 2015. godine od kompanije m:tel dobili na poklon igralište, u kojem će uživati mališani.

Opština Prnjavor je vodila tokom cijele godine, od samog početka akcije, a na kraju su u mapu njeni građani upisali 241 dobro djelo, Banjalučani su prijavili 183 priče o humanosti, dok je Sarajevo zauzelo treće mjesto sa 61 prijavljenim dobrim djelom.

Tokom cijele godine na stranicu dobrodjelo.com stizale su dirljive priče iz svih dijelova države, a ukupno ih je pristiglo 1 014.

Kompanija m:tel zahvaljuje pojedincima, kolektivima i kompanijama iz svih opština u BiH, koji su u toku godine posvećivali pažnju drugima, pomagali onima kojima je to bilo potrebno, borili se za prave vrijednosti ili jednostavno pokazivali ljubav.

"Čestitam građanima i građankama Opštine Prnjavor i neizmjerno nas raduje činjenica da će tamošnji mališani imati novo mjesto za igru. Rekao bih da je u ovoj akciji pobjednica svaka opština čiji građani svakodnevno pokazuju humanost i dobrotu i tako potvrđuju da su pozitivne vrijednosti i dalje oko nas. Nadam se da će godina pred nama proteći upravo u tom znaku – znaku dobrote i plemenitosti", istakao je Đorđe Mišić,  izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel.

Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić, nije krio zadovoljstvo svojim sugrađanima, koji su zajedničkim snagama napravili nešto izuzetno za najmlađe, te je tim povodm izjavio:

"Očekivali smo da opština Prnjavor pobijedi u m:tel-ovoj akciji 'Dobro djelo', s obzirom na to da nastojimo kao lokalna zajednica da podstičemo dobra djela i da kod naših građana budimo osjećaj humanosti. Dokaz da smo u tome uspijeli je i osvajanje ove nagrade, ali i pojedinci koji su svojim dobrim djelima doprinijeli razvoju naše lokalne zajednice."

Više od hiljadu priča u virtuelnoj arhivi dobrote na adresi dobrodjelo.com, svjedoči o dobrim ljudima iz Bosne i Hercegovine. Ovaj projekat je siguran garant da su dobri ljudi koji su spremni da odvoje svoje vrijeme i sredstva kako bi pomogli nekom drugom svuda oko nas, ali nam je i pokazao da se dobro dobrima vraća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi