al

Predstavljamo

Niskogradnja Laktaši: Kvalitetom do uspjeha

06.08.2013 08:12:00 / Izvor: eKapija.ba

Niskogradnja doo osnovana je 1990. god, a osnovnu djelatnost ove firme predstavlja izvođenje građevinskih radova u oblastima niskogradnje, hidrogradnje i visokogradnje. Firma Niskogradnja trenutno zapošljava 600-650 radnika svih profila koji su u stalnom radnom odnosu i to: inžinjera, ekonomista, geometara, saobraćajnih tehničara, asfaltera,  pravnika, knjigovođa, vozača, rukovalaca građevinskih mašina, mehaničara, električara, zavarivača, te ostalih građevinskih stručnjaka i stručnjaka ostalih profila. Firma Niskogradnja doo je registrovana u opštini Laktaši sa sjedištem u  Banjaluci.

Osnivač, vlasnik a ujedno i direktor firme Niskogradnja d.o.o. je Ljubomir Ćubić. Otvaranjem firme Niskogradnja doo, direktor Ćubić je ujedno utemeljio svoje višegodišnje iskustvo i znanje koje je stekao godinama radeći u firmama Una Bos.Dubica, Kozaraputevi Banjaluka, Vrbas Laktaši, a u preduzeću Adriakop Rijeka nekoliko godina bio je direktor. Poslije  početne faze, registracije i organizacije firme, odmah  je uslijedila investicija u sopstveni vozni park, tj. kompletnu i savremenu mehanizaciju,   te angažovanje pogona i to asfaltne baze, betonske baze, separacije, kamenoloma i sopstvene laboratorije. Ljudski sektor je zapošljavan svakodnevno, uz potpisivanje ugovora na neodređeno vrijeme, sa svim zakonskim odredbama koje slijede. Najveća vrijednost firme jesu zapravo zaposleni koji najviše doprinose uspjehu i prosperitetu Niskogradnje. Različitim stimulansima i nagradama Niskogradnja brine o sopstvenom kadru, te ulaže u edukaciju za određene sektore u firmi. Kolektivnim i timskim radom, poslovno orjentisani i pozitivno motivisani, zaposleni  se stručno i profesionalno ponašaju te grade korektan odnos sa klijentima. Niskogradnja je danas gigant u svojoj oblasti, a o uspješnom poslovanju svjedoče i mnogobrojna priznanja i nagrade kod nas i u svijetu. Investitori koji su izgradnju s pravom povjerili Niskogradnji su: Republička direkcija za puteve,  Evropska investiciona banka, Hidroelektrane na Drini Višegrad, Vodovod ad Banjaluka, KP Budućnost ad Laktaši, ZP Elektrokrajina ad Banjaluka, Vlada Republike Srpske, opštine Banjaluka, Laktaši, Gradiška, Dubica, Srbac, Čelinac, Kneževo.. Povjerenje u poslovnom smislu stiču jer sadašnjim i budućim klijentima mogu sa sigurnošću iskazati spremnost da sve radove, iz oblasti kojom se bave, izvode kvalitetno i na vrijeme, a uz poštovanje zakona i propisa. Planovi Niskogradnje su vezani za budući razvoj preduzeća  i učešće na javnim tenderima u zemljama regiona i šire. U današnjem tržišno-ekonomskom okruženju, prateći savremena dostignuća u nauci i tehnologiji, Niskogradnja doo  ima tendenciju razvoja  novih poslovnih ideja i inovativnih projekata, zapošljava iskusni tim stručnih inžinjera i  tehničkih kadrova  i otvorena je za saradnju.

Stalno  ispitivanje tržišta i praćenje svjetskih standarda, donosi odgovor na zahtjev kupaca i dovodi do sljedećih koraka u razvoju firme:  savremena organizacija i sticanje referenci u oblasti građevinske operative. Ono što Niskogradnju kao građevinsku firmu čini posebnom je činjenica da i bez angažovanja trećih lica – kooperanata  dovodi posao do završnih radova u predviđenom roku.

Koje su djelatnosti kompanije Niskogradnja?

Danas, Niskogradnja pokriva sve vrste radova u građevinarstvu u oblastima niskogradnje, hidrogradnje i visokogradnje, s tim da je sama proizvođač građevinskog materijala u pogonima. Pored osnovnog, građevinskog predmeta poslovanja, Niskogradnja je proširila spektar  poslovnih aktivnosti kojom se bavi, te se  1999. god na magistralnom putu Banjaluka-Laktaši u mjestu Glamočani otvara benzinska pumpa Niskogradnja, a potom 2002. god  ulazi u vode turizma te se otvara Hotel Ćubić- Glamočani  i  2007. god Motel Ćubić - Srbac. Sva tri segmenta funkcionišu kao poslovne jedinice Niskogradnje doo Laktaši.

Navodimo neke od djelatnosti firme Niskogradnja:

 • inženjering, ugovaranje i izrada projektne dokumentacije za objekte niskogradnje, hidrogradnje i visokogradnje;
 • projektovanje i izgradnja  te održavanje puteva svih kategorija i objekata niskogradnje
 • izgradnja mostova, propusta, vijadukata i akvadukata;
 • izgradnja vodotokova, kanalizacija, drenaža, i potpornih zidova;
 • otkrivanje površinskih kopova u rudištima, regulacija vodotokova;
 • projektovanje i izvođenje svih radova iz oblasti visokogradnje i izgradnja objekata visokogradnje (stambeni, poslovni i dr)
 • građevinski radovi u vodosnabdijevanju
 • građevinski radovi u telekomunikacijama
 • građevinski radovi u zdravstu
 • proizvodnja i prodaja svih vrsta betona
 • proizvodnja i prodaja svih vrsta asfalta
 • proizvodnja i prodaja prirodnog i drobljenog separisanog šljunka svih frakcija
 • proizvodnja i prodaja građevinskog kamena-dijabaza svih frakcija
 • održavanje mašina i opreme za građevinarstvo
 • turističke i ugostiteljske usluge
 • transport goriva i građevinskog materijala, veleprodaja i maloprodaja nafte

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo