al
Nobilis je u mogućnosti udovoljiti svim zahtjevima za tretmanom vode

Ekologija

Nobilis je u mogućnosti udovoljiti svim zahtjevima za tretmanom vode

25.01.2019 08:15:21 / Izvor: Akta.ba

Svi životni procesi zavise od dostupnosti vode dovoljnog kvantiteta i kvaliteta. Voda je osnovna namirnica ali takođe i osnovna sirovina u većini industrijskih procesa. Voda je jedna od najvažnijih osnovnih materija u prirodi neophodna za održavanje života i jedna od najvažnijih industrijskih sirovina u mnogim tehnološkim procesima.

Pročišćavanje vode može obuhvatiti pročišćavanje pitke vode, napojne voda za termoelektrane, rashladne ili protupožarne vode za industrijska postrojenja, vode za medicinsku i ostalu upotrebu, vode za domaćinstva, komunalne otpadne vode, industrijske otpadne vode ili posebnih otpadnih voda.

Od svog osnivanja 1997. godine Nobilis d.o.o. se bavi tretmanom pitkih, procesnih i otpadnih voda. Glavne djelatnosti kompanije su: dizajniranje, izrada, ugradnja i održavanje okolinski prihvatljivih sistema tretmana vode.

U prvim godinama rada firma je svoj rad bazirala na dozirnoj tehnici, sistemima dezinfekcije kao i sistemima filtracije vode u gradskim vodovodima. Međutim, razvojem novih tehnologija sukladno sa porastom zahtjeva tržišta, kompanija je usvojila nove tehnologije koje su usavršavanjem danas postale standard kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini.

Stečenim znanjima i suradnji sa domaćim i stranim partnerima Nobilis d.o.o. je u mogućnosti profesionalno, kvalitetno i blagovremeno udovoljiti svim zahtjevima kupaca za tretmanom vode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija