Nova turska hit serija "Ambasadorova kći" od 8. marta na Novoj BH

05.03.2021 11:16:42
Nova turska hit serija 'Ambasadorova kći' od 8. marta na Novoj BH

„Ambasadorova kći” je serija puna snažnih likova koja okuplja izvrsnu glumačku ekipu

Nova BH na male ekrane donosi novu tursku hit seriju u kojoj glavnu ulogu ima Neslihan Atagül Dogulu, otprije poznata bh. publici po istaknutoj ulozi u seriji ''Bit ćeš moja''. Ovoga puta će utjeloviti odvažnu, ali i nesretnu ljepoticu Nare čije ćemo nastojanje da pomiri svoje osjećaje prema mladom Sandžaru pratiti kroz brojne dramatične preokrete koji će biti upotpunjeni emotivnim previranjima.

„Ambasadorova kći” je serija puna snažnih likova koja okuplja izvrsnu glumačku ekipu, pa ćemo, osim Nesilah Atagul Dogulu, gledati i Engina Akyureka u ulozi Sandžara, kojem je Nare slomila srce, Uraza Kaygilaroglua u ulozi nepredvidivog zavodnika Gediza, Goncu Cilasun kao izrazito nemilosrdnu majku i mnoge druge.

O seriji:

U seriji „Ambasadorova kći” upoznat ćemo se sa Sandžarom, sinom siromašnog radnika koji se još kao dijete zaljubio u Nare, ambasadorovu kćer dok je ljetovala u Bodrumu. Ovo dvoje različite djece razviju jedno prema drugome duboke emocije i godinama se bore za svoju ljubav. Na kraju završe zajedno, ali u svadbenoj noći Nare iznenada nestaje i više nikad nije viđena. Neki kažu da je pala u more i umrla, drugi, pak, da je ambasadorova kći pobjegla u Evropu. Jedan čovjek čak napiše pjesmu koja govori o tome da se ambasadorova kći pretvorila u pticu i odletjela. Tako je nesretna priča o Nare i Sandžaru postala epska ljubavna priča. Ambasadorova kći koja je nestala u svadbenoj noći tačno devet godina kasnije ponovno se pojavljuje na drugoj svadbenoj noći. Dolazi na Sandžarovo vjenčanje donoseći mu njegovu kćer.

Seriju „Ambasadorova kći“ pratite od ponedjeljka do petka u programu Nove BH, a prvu epizodu ne propustite već u ponedjeljak, 08. marta u 19.45.

O likovima:

Nare Čelebi (Neslihan Atagül)

Ambasadorova kći, rođena na Islandu, građanka je svijeta koja je odrastala u gradovima poput Osla, Tokija, Cape Towna, New Delhija i Ottawe. Oduvijek je zaljubljena u Sandžara, ali nakon misterioznog nestanka, sada je on neprestano odbija. Ona bi dala sve za svoju kćer, pa čak i povukla neke nekonvencionalne poteze. Nare je ratnica. Vrlo je odlučna, snažna, pametna i iskrena.

Sandžar Efeoglu (Engin Akyürek )

Sandžar je sin siromašnog seljaka, koji je radio u gradonačelnikovu masliniku te nikada nije napustio rodni grad Muglu. Kako je odrastao, oženio se i uspio steći dovoljno bogatstvo da kupi maslinik u kojem je njegov otac radio te skrasiti se. Iako oduvijek voli Nare, uvijek se osjećao izdano, jer mu je skrivala dijete. Sandžar je hrabri borac rastrgan između ljutnje i milosti kao i sreće i boli.

Gediz Išikli  (Uraz Kaygilaroglu)

Gediz potječe iz jedne od najstarijih porodica u Mugli. Njegov je otac bio jedan od najpoštovanijih gradonačelnika u regiji, stoga Gediz želi nastaviti njegovim stopama. On je popularan poslovan čovjek i Sandžarov poslovni partner. Kad je Nare došla u Muglu, Gediz se odmah zaljubio u nju, no Sandžar je njegov najbolji prijatelj. Gediz je pravi šaljivac. Vrlo je duhovit, ali kad se naljuti, njegov je bijes nezaustavljiv.

Menekše Efeoglu (Tulin Yazkan)

Menekše je samoživa kći temperamentne porodice čiji je životni cilj bio udaja, što joj je i uspjelo kada je postala Sandžarova supruga. Morala se boriti da to postane, a sada se ponovno mora boriti jer se ljubav života njenog supruga vratila. U svojoj svadbenoj noći saznaje da ima pokćerku. Menekše je poput đavpla koji se pretvara da je anđeo, a uskoro svojim igricama i manipulacijama počne biti ta koja vodi kolo.

Akin Vardarli (Erhan Alpay)

Nare je odrasla s Akinom. On je naslijedio znatan imetak kad mu je porodica poginula u automobilskoj nesreći. Odmah je došao pod skrb očeva bliska prijatelja Guvena, a s vremenom je razvio interes za Guvenov posao i njegovu kćer. On se želi oženiti Nare kako bi ušao u politiku s kombinacijom vlastitog bogatstva i Guvenova statusa. Akin je narcisoidni psihopat. U prošlosti je silovao Nare, ali to nije na njega ostavilo posljedice i ne stidi se. Ne preuzima odgovornost za svoja djela. Sandžar, koji poznaje i Nare i Akina, vjeruje da Akin nema ni ljubavi ni milosti prema Nare.

Halise Efeoglu (Konca Cilasun)

Sandžarova majka, nekada je radila kao gradonačelnikova spremačica, no sada je glava rezidencije Efeogluovih. Suosjeća s Menekše, koja je također skromna porijekla. Međutim, mrzi Nare. Halise je konzervativna i neuka žena. Svojim neprijateljima smatra sve osim vlastite porodice koju drži blizu.

(Sefirin Kizi), turska dramska serija, 2019.

Glumci:

Engin Akyurek  - Sandžar Efeoglu

Neslihan Atagul Dogulu - Nare Čelebi

Uraz Kaygilaroglu  - Gediz Isikli

Tulin Yazkan  - Menekše Efeoglu

Erhan Alpay - Akin Vardarli

Konca Cilasun - Halise Efeoglu

Edip Tepeli - Kavruk Omer

Erdal Kucukkomurcu  - Guven Čelebi

Dogukan Polat  - Yahya Efeoglu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo