NOVI IFT certifikat za ARX okov!

02.12.2021 12:03:21
arx okovi ift certifikat građevinske komponente kvalitet

Garancija vrhunske kvalitete okova naša je obaveza za desetljeća pred nama.

"Garancija vrhunske kvalitete okova naša je obaveza za desetljeća pred nama"

Udovoljavanje najvišim tržišnim zahtjevima, koji uključuju potpunu izdržljivost okova pri korištenju prozora i vrata, otpornost na koroziju i garancija kvalitete redovno se provjeravaju i dokazuju u ARX vlastitim laboratorijima i na njemačkom institutu Rosenheim gdje već niz godina za okov dobivamo certifikat kvalitete.

Institut IFT Rosenheim djeluje kao vodeće tijelo za cjelokupni pogled na građevinske komponente i konstrukcije te prati industriju prozora, vrata i fasada u Europi. Za sva pitanja vezana za standarde, istraživanja, akreditacije i testove provjere te izračune i certifikate brine se tim naučnika i inženjera iz različitih područja struke koji provjeravaju svojstva proizvoda u najsavremenijim laboratorijima.

"Stoga s velikim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo, da smo u mjesecu novembru dobili certifikat prema standardu EN 13126-8, prema shemi QM 328 na PVC profilima, kojeg izdaje IFT Rosenheim."

ARX ciljevi bili su usmjereni na postizanje najvišeg razreda zahtijevnosti, H3, koji definira istrajnost i testove opterećenja na okretno nagibnom okovu.

Provedeno ispitivanje uključuje testiranje prozora i balkonskih vrata pod opterećenjem od 100 kg. Testiranje se prvo izvodi na 20.000 nagibnih ciklusa, a potom na 20.000 okretnih ciklusa (otvaranje pod 90 stepeni). U slijedećem koraku prozor se dodatno izlaže opterećenju od 100 kg u trajanju od 5 minuta. Završno se izvodi test sudara s preprekom. Usporedo s ovim testom, napravili smo i obnovljeni test zaštite na koroziju koji se izvodio prema standardu EN 1670. Ovim testom postižemo najvišu razinu  površinske zaštite, a to je 5, stepen koji predstavlja izlaganje materijala u slanoj komori u trajanju od 480 sati bez pojave crvene korozije.

Prilikom korištenja prozora i vrata, okovi su bitna komponenta koja osigurava njihovu dugoročnu funkcionalnost  

Prilikom korištenja prozora i vrata, okovi su bitna komponenta koja osigurava njihovu dugoročnu funkcionalnost, prečesto zanemaren vitalni element nužno potreban za kvalitetno korištenje istih.

Certificirani ARX okov ponovno dokazuje svoju kvalitetu i izdržljivost što garantira da življenje može postati umjetnost najviše kvalitete, ali je ujedno i obaveza za sve nas da se nastavimo brinuti o kvaliteti na svim razinama u budućnosti.

Unošenje vrhunske kvalitete u svaki dom ili na radno mjesto misija je kompanije Kovinoplastika koju vjerno slijedi kako bi ljudima pružili dobrobit i najbolje životno iskustvo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina